PO LETU DNI ISKANJA SO GA NAŠLI V DEKANIH: To je o pogrešanem kužku Čarliju povedala njegova družina (FOTO)

Koper

Zgodba o pogrešanem kužku Čarliju, ki je pred več kot letom dni 'izginil' z dvorišča stanovanjske hiše v Ribnici, se je včeraj zaključila na najlepši možen način, saj je bil najden na območju Dekanov, kmalu zatem pa predan družini, ki se ga je izredno razveselila, saj je za njo dolgo obdobje iskanja. Kljub temu da je bil pogrešan toliko časa in da so okoliški prebivalci govorili, da je zagotovo že mrtev, je družina ves čas verjela, da je njihov kužek živ in da se bo enkrat vrnil domov. In res se je.

Kuža Čarli (levo), desna fotografija je simbolična.

Kužek Čarli je izpred stanovanjske hiše iz naselja med Otavicami in Lipovcem v Ribnici 'izginil' 6. januarja lani, domačini pa so bili ves čas prepričani, da je bil njihov ljubljenček pasme pomeranec žrtev ugrabitve, čeprav so jim okoliški prebivalci govorili, da je zagotovo mrtev in da so ga odnesle lisice. Lastniki kužka so ponudili tudi bogato nagrado najditelju in sicer v višini 5.000 evrov.

Na pomoč so jim pri iskanju priskočili tudi iz Združenja K9 za iskanje pogrešanih oseb in živali, ki so preiskali ves okoliški teren s psi, a Čarlija niso našli. Domači so poiskali tudi ljudi, ki so jim pri iskanju pomagali z droni. A tudi to ni obrodilo sadov. Trohico upanja, da je še živ, so dobili po treh mesecih izginotja, saj so se pojavila nepotrjena poročila, da naj bi pomeranca, podobnega Čarliju, videvali v Grosuplju.

Včeraj ob 09.53 se je pri koprskih policistih, ki so opravljali svoje naloge na območju Dekanov, zglasil občan in jim povedal, da ima v vozilu izgubljenega psa, ki je tekal po cesti. Policisti so s pomočjo dežurne veterinarke ugotovili in poklicali lastnika psa pasme pomeranec, ki pa se je takrat nahajal na Hrvaškem. Policisti so izgubljenčka odpeljali v Zavetišče Marjetica, kjer so zanj poskrbeli do prihoda lastnika, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Na naše vprašanje, če gre v omenjenem primeru za pogrešanega psa z območja Ribnice, so nam na PU Koper povedali, da zaradi varstva osebnih podatkov tega ne morejo povedati, lahko pa potrdijo, da je bilo med preverjanjem njegovega čipa zapisano, da je pogrešan od 6. januarja 2023. Obenem so nam tudi povedali, da so se v nekaterih medijih na podlagi zapisov na družabnih omrežjih pojavile netočne informacije o sami najdbi psa. "Pes na območju Dekanov ni bil najden na podlagi pregleda sumljivih vozil, temveč ga je do patrulje pripeljal sam občan, ki ga je pred tem v bližini opazil tekati po cesti," so pojasnili.

Veselje družine ob ponovnem snidenju s Čarlijem je bilo nepopisno, članica družine Natalija nam je povedala, da so ves čas verjeli, da je njihov Čarli še živ in da se bo enkrat vrnil domov. Kljub temu, da je od njegovega izginutja minilo že skoraj leto dni in dva meseca, upanja niso nikoli izgubili. V času klica policistov so se ravno nahajali na Hrvaškem. Ti naj bi jih najprej povprašali, če imajo psa pasme pomeranec in če je pogrešan od lanskega januarja. Po pritrditvi so jim policisti povedali, da so njihovega psa našli na območju Kopra, in da so ga po preverjanju čipa odpeljali v zavetišče, kjer ga lahko prevzamejo.

Kljub temu, da je Čarli sedaj v domači oskrbi, pa vsa stvar še ni zaključena, temveč bodo po besedah Natalije s pomočjo sledilnih psov poskušali ugotoviti, kako se je njihov kuža znašel tako daleč stran od doma. Še vedno namreč verjamejo, da je bil ugrabljen. Na naše vprašanje, kako je z obljubljeno nagrado najditelju, pa nam je povedala, da so res obljubili nagrado najditelju in da to še vedno drži. Želijo pa pred tem razščistiti vse okoliščine v zvezi s Čarlijevim izginotjem.

HVALA VSEM, KI STE DELILI SLIKO ČARLIJA, ki je bil ukraden več kot pred 1 letom iz dvorišča! Res hvala vsem, ki ste verjeli, da je kužek živ in da se bo enkrat spet vrnil domov!!! Dobili smo ga v Kopru! ????????????????????????????

Objavil/a Natalija Trdan dne Četrtek, 29. februar 2024

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  01 .03. 2024 ob  15: 00
14
"Na naše vprašanje, če gre v omenjenem primeru za pogrešanega psa z območja Ribnice, so nam na PU Koper povedali, da zaradi varstva osebnih podatkov tega ne morejo povedati"... HAHAHA
Od kdaj GDPR ščiti tudi živali? Mamma mia