Po mnenju papeža Frančiška splav "grozljiv"

Papež Frančišek, ki pogosto preseneti s svojim odnosom do tradicionalnih stališč Rimskokatoliške cerkve, je danes zelo jasno obsodil splav. "Sama misel, da obstajajo otroci, ki ne bodo nikoli ugledali luči sveta, žrtve splavov, je grozljiv," je poudaril Frančišek na novoletnem sprejemu tujih veleposlanikov v Vatikanu.

Papež je nekatere konservativne katoličane razburil s svojimi poskusi prikazovanja Cerkve kot sočutne in polne odpuščanja, namesto kaznovalne in pridigarske. A je hkrati jasno pokazal tudi, da ne namerava spreminjati njenih temeljnih naukov.

"Od Cerkve ne morete pričakovati, da bo spremenila odnos do tega vprašanja," je o splavu zapisal v dokumentu Radost evangelija. Po njegovem ni nič naprednega v poskusih reševanja težav z odstranjevanjem človeškega življenja.

Je pa papež priznal, da je Cerkev doslej storila le malo, da bi pomagala ženskam v zelo težkih situacijah, na primer takim, ki trpijo zaradi izjemne revščine ali so zanosile ob posilstvu.

Sexi kiklica |  14 .01. 2014 ob  00: 27
Manj sexi kiklic, pa bo tudi manj splavov...Precej lažje je če si nadeneš daljšo kiklo kot pa, da se odločiš zaradi kratke kikle za splav...