PO MNENJU STROKE NE SODI V ZAPOR: Bodo Kraševca, ki je povzročil smrtno prometno nesrečo, poslali v Slovenijo?

Kronika

Februarja letos se je pri Devinu primerila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila 56-letna romunska državljanka. Zagrešil jo je 49-letni A.G. iz Komna na Krasu, sicer rojen v Kopru. Povzročitelj trpi za eno od oblik shizofrenije, da je neprišteven pa je ocenil tudi izvedenec psihiatrične stroke Lucio Di Gennero. Kot piše Primorski dnevnik, je izvedenec ocenil tudi, da njegovo zdravstveno stanje ne omogoča, da bi kazen prestajal v zaporu, temveč potrebuje psihiatrično zdravljenje.

5. februarja je A.G. vozil v napačno smer in povzročil smrtno prometno nesrečo.

Di Gennaro je svoje mnenje predstavil v torek na naroku pred sodnikom za predhodne preiskave, piše časnik. V poročilu je tudi zapisano, da slovenski državljan potrebuje stalno strokovno pomoč, ki naj vključuje tudi psihiatrično rehabilitacijo, njegovo zdravstveno stanje pa mu ne dovoljuje, da bi morebitno kazen prestajal v zaporu.

Da ne sodi v zapor, meni tudi zdravnica Alessandra Oretti, ki je v tržaški glavni bolnišnici vse od februarja odgovorna za zdravljenje A. G. Njegova odvetnika sta, ker je psihiatrično zdravljenje v Italiji tudi zaradi nepoznavanja jezika oteženo, predlagala, da bi osumljenca zdravili v Sloveniji. To sicer do končne odločitve sodnika ni možno. V torek je tudi sodnik svetoval, da se pacienta preseli v drugi, primernejši zavod v Italiji, a naj za to trenutno ne bi bilo prostih mest, še piše časnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  03 .07. 2022 ob  19: 57
Kakšni kretenski zakoni. Če je nehal jemat zdravila, je odgovoren za to preden je prišlo do tragedije. Bi morala biti kvečjemu še oteževalna okoliščina. Enako bi rekel za vse pijance za volanom, o tem so imeli za razmišljat PREJ.
manemebasat |  01 .07. 2022 ob  18: 55
A avtomobil pa lahko vozi?