POVZROČITELJ TRAGEDIJE PRI DEVINU TRPI ZA SHIZOFRENIJO: Zakaj je 49-letnik, rojen v Kopru, drvel v napačno smer? (FOTO)

Kronika

Sobotno hudo prometno nesrečo pri Devinu, v kateri je življenje izgubila 56-letna romunska državljanka, je po poročanju medijev zagrešil 49-letni A.G. iz Komna na Krasu, sicer rojen v Kopru. Kot poroča portal Trieste Prima, povzročitelj trpi za eno od oblik shizofrenije. Na dan nesreče naj bi si iz neznanih razlogov izposodil bratov avto, s katerim je nato do usodnega trka po avtocesti drvel v nasprotni smeri.

49-letni Kraševec je na avtocesto v nasprotno smer zapeljal že pri Fernetičih, nato pa po njej z visoko hitrostjo drvel dokler ni trčil v vozilo Romunke H.P., sicer živeče v kraju San Biagio. Njej avto je zagorel, 56-letnica pa je na kraju umrla.

Povzročitelj nesreče, ki se je ob trku lažje poškodoval, je še nekaj časa vozil naprej, nato pa svoje uničeno vozilo zapustil in pot nadaljeval peš. Zmedenega so ga na avtocesti prevzeli reševalci. Sprva se jim je upiral, a jim ga je uspelo obvladati in odpeljali so ga v katinarsko bolnišnico. Testi so pokazali, da ni vozil niti pod vplivom alkohola niti opojnih substanc.

Ob prihodu v bolnišnico je bil zmeden, niti ni vedel, zakaj je tam. Ko so mu povedali za nesrečo, je dejal, da mu je žal, da je oseba umrla, nato pa se zopet zaprl vase. "Glede na to, kar mi je povedal njegov brat, že nekaj časa trpi za neko obliko shizofrenije. Duševna bolezen mu onemogoča delo, zato prejema subvencijo slovenske države," besede odvetnika Massimiliana Speranze navajajo pri Trieste Prima.

Njegove "krize" naj bi se sicer pojavljale periodično. Zakaj je na dan nesreče vzel bratov avto in z njim oddrvel v napačno smer, pa zaenkrat ni jasno. 

V prisotnosti preiskovalnega sodnika 49-letnik, ki je sicer izkoristil svojo pravico do molka, niti ni vedel, zakaj je bil pripeljal pred sodnika, bil je zmeden in negotov. Zato je njegov odvetnik predlagal obliklovanje strokovnega mnenja o njegovem stanju, tožilec pa je predlagal pripor zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bujenabrigu |  10 .02. 2022 ob  21: 38
Koliko takih norcev se vsak dan vozi med nami in jih nihce ne ustavi dokler nedolznega ne ubijejojQuery1123049405659156728277_1644525338597? Potem so naenkrat nepristevni in sizofrenicni....