PO POLŽJE PO PRIMORSKI AVTOCESTI: To je hitrost, zaradi katere so oglobili Italijana

Kronika

Policisti imajo običajno v obravnavi prehitre voznike, ki krepko pohodijo plin. No, tokrat je bilo drugače. V soboto popoldne so pri Razdrtem 28-letnemu vozniku, državljanu Italije, izmerili hitrost 60 km/h (kjer velja omejitev 110 km/h). Globo je plačal na kraju.

Tatvina

V petek zvečer so policisti na Starodu obravnavali drzno tatvino. Dopoldne je do domačinke prišel starejši moški in ji dejal, da bodo napeljali kabelsko televizijo. Z njim je odšla okoli hiše in šele kasneje ugotovila, da so ji medtem ukradli zlat nakit.

Ilegalni prehodi meje

V petek ob 12.20 so policisti na Starodu ustavili kombi Mercedes Vito, bosanskih registrskih oznak, ki ga je vozil 31-letni Srb. V njem je bilo devet Turkov in štirje Sirijci, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito v Sloveniji, srbski državljan pa je bil prepeljan h preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Na Kastelcu so policisti v petek ob 17.30 poskušali ustaviti avtomobil Saab, ki pa ni takoj ustavil, zato so odšli za njim. Ko je končno ustavil, je voznik pobegnil. V vozilu so bili trije Sirijci in Afganistanec, vsi povratniki iz azilnega doma.

V Sežani so v soboto ob 19.50 policisti ustavili 58-letnega slovenskega državljana, ki je prevažal štiri Kitajce, ki so zapustili azilni dom. Voznik ima ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Kitajce so odpeljali nazaj v azilni dom, 58-letnika pa čaka kazenska ovadba.

Na Jelšanah so včeraj ob 0.40 ustavili avtomobil Volkswagen Passat, nemških registrskih oznak, ki ga je vozil 54-letni Romun. Prevažal je osem Irancev, ki niso imeli pogojev za vstop v Slovenijo. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija