PO UMORU IN POSKUSU UBOJA NA DOLENJSKEM OSUMLJENEC TUDI 20-LETNIK: Preiskovalni sodnik mu je danes odredil pripor

Kronika

Preiskovalni sodnik novomeškega okrožnega sodišča je danes odredil pripor tudi za 20-letnika, soudeleženega v sobotnem dogajanju v romskem naselju Brezje pri Novem mestu, so sporočili s PU Novo mesto. Kazenska ovadba ga bremeni umora in poskusa uboja v sostorilstvu. V priporu ostaja tudi glavni osumljenec, 25-letni Mirko Pilinger.

Oba priprta sta bila osrednja udeleženca sobotnega streljanja na glavni cesti Novo mesto-Mirna Peč pri Brezju. Do dogodka je po rekonstrukciji dogodkov policije prišlo okoli 22. ure, ko je po zaključku zabave v Brezju iz naselja odpeljalo vozilo znamke Seat, takoj za njim pa je zapeljalo vozilo Audi A6.

Slednjega je vozil od danes priprti 20-letnik iz Brezja. Zapeljal je pred seata, trčil vanj in mu tako preprečil nadaljnjo vožnjo. Iz audija je nato izstopil Pilinger, oborožen z avtomatsko puško, in začel streljati proti seatu, od tam pa so začeli streljati nazaj.

V streljanju je bil v seatu ubit 22-letnik iz okolice Novega mesta, njegov 27-letni sopotnik pa je bil hudo ranjen in ga še vedno zdravijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Poškodovani sta bili še dve osebi v audiju, 26-letna Pilingerjeva partnerica, ki jo zdravijo v novomeški bolnišnici, in 19-letnik, ki so ga po zdravniški oskrbi odpustili domov.

Pilinger je po dejanju pobegnil, v nedeljo zjutraj pa se je predal policiji. V torek so ga s kazensko ovadbo, ki ga bremeni umora in poskusa uboja, pripeljali v sodno pridržanje, preiskovalni sodnik pa je po zaslišanju zanj odredil pripor. V priporu se je po zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom znašel tudi 20-letnik, ki ga kazenska ovadba bremeni umora in poskusa uboja v sostorilstvu.

Po ugotovitvah policije vse kaže, da je bil motiv za dejanje ljubosumje, saj naj bi Pilingerjeva partnerka pred tem preko Facebooka vzpostavila stik z ubitim 22-letnikom.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so danes sporočili, da nadaljujejo delo na primeru, prav tako še vedno potekajo forenzične preiskave predmetov in sledov, zaseženih v preiskavi.

BONUS VIDEO: Obrtniki obupani zaradi vrtoglavih cen elektrike; bodo prisiljeni v dvig cen?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija