PO ŽELEZNIŠKI NESREČI NA HRVAŠKEM: Ljudje okoli poškodovanega vlaka pobirajo razsuto koruzo (FOTO)

Svet

Iz podjetja Hrvatske željeznice (HŽ) so danes pozvali prebivalce, naj ne prihajajo na prizorišče ponedeljkove nesreče pri Reki, v kateri sta trčila tovorni vlak in tirno vozilo. Ob trku je iztirilo 20 vagonov, pri tem pa se je po progi razsulo tudi več kot tisoč ton koruze, ki jo zdaj prebivalci pobirajo.

Tovorni vlak in tirno vozilo za vzdrževanje železniške infrastrukture sta trčila med železniškima postajama Meja in Škrljevo vzhodno od Reke. Poškodovanih v nesreči ni bilo, nastala pa je velika gmotna škoda.

Sanacija proge bo trajala predvidoma deset dni. V njej bodo odstranili iztirjene vagone in tirno vozilo, pa tudi razsuti tovor, okoli 1100 ton koruze. Nato bodo morali popraviti še 220 metrov poškodovane proge.

Iz HŽ so danes sporočili, da delavce med sanacijo proge ovirajo ljudje, ki na kraju nesreče pobirajo razsuto koruzo in ustvarjajo gnečo. Po navedbah HŽ prihajajo na kraj nesreče z osebnimi in celo tovornimi vozili ter se spuščajo do proge, kar je nevarno in strogo prepovedano.

"Iz varnostnih razlogov prosimo vse, naj ne prihajajo po nedostopnem terenu in se ne gibljejo na kraju nesreče med uničenimi vagoni," so sporočili iz HŽ. Pojasnili so, da je lastnik tovor odpisal, HŽ pa ga kot upravitelj železniške infrastrukture mora odpeljati na odpad, za kar so najeli specializirano podjetje. Obenem so državljane pozvali, naj ne omejujejo delavcev, ki na terenu delajo noč in dan, da bi čim prej očistili kraj nesreče in popravili progo.

Promet na tem delu proge je do nadaljnjega prekinjen, prevoz blaga iz reškega pristanišča in do njega pa trenutno poteka čez Slovenijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija