PODPORA SOCIALNI PRAVIČNOSTI: 25 milijonov bo razdelila med neznance (FOTO)

Svet

31-letna Avstrijka Marlene Engelhorn iz Dunaja je nedavno sporočila zelo radodarno odločitev o razdelitvi večine premoženja, ki ga je podedovala po smrti svoje babice Traudl Engelhorn-Vechiatto septembra 2022. Po oceni ameriške revije Forbes naj bi premoženje znašalo okoli 3,8 milijarde evrov.

Marlene Engelhorn

Marlene namerava razdeliti 90 odstotkov svojega deleža bogastva, kar predstavlja 25 milijonov evrov. Cilj njene poteze je podpora socialni pravičnosti v Avstriji. Je soustanoviteljica pobude 'taxmenow' (obdavči me) in se aktivno zavzema za reformo davčne politike ter obdavčitev dediščine, poroča BBC.

Za zagotovitev transparentnosti in pravičnosti razdelitve denarja je Marlene poslala 10.000 vabil za sodelovanje v pobudi, imenovani 'Dobri svet za razdelitev', naključno izbranim avstrijskim državljanom. Izmed teh bo 50 ljudi iz različnih skupin odločalo, kako bo denar razdeljen.

Izvršni direktor inštituta Foresight, Christoph Hofinger, ki podpira pobudo, je povedal, da bo skupina pozvana k sodelovanju in prispevanju idej, s čimer bodo oblikovali rešitve v interesu celotne družbe. Srečanja bodo potekala v Salzburgu od marca do junija, udeležencem pa bodo kriti potni stroški, prejeli pa bodo tudi nadomestilo v višini 1.200 evrov za vsak konec tedna udeležbe. Če skupina ne bo mogla doseči široke podprte odločitve glede razdelitve denarja, bo Marlene sredstva prevzela nazaj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija