PODROBNOSTI HUDE NESREČE NA PRIMORSKI AC: Na streho se je prevrnil tovornjak s cisterno, umrl 33-letnik (FOTO)

Kronika

V prometni nesreči tovornega vozila s cisterno, ki se je zjutraj zgodila na primorski avtocesti pri Brezovici v smeri proti Ljubljani, se je voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. Gre za 33-letnega državljana Bosne in Hercegovine z bivanjem v Sloveniji, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Nesreča se je zgodila zjutraj ob 7.30. Kot so pojasnili na policijski upravi, voznik ni vozil po sredini prometnega pasu, pač pa je zavil v desno preko odstavnega pasu v obcestni jarek, kjer se je tovorno vozilo s polpriklopnikom zaradi brežine prevrnilo na desno. Obstalo je na strehi, voznik pa je ostal ukleščen v njem.

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Zaradi posredovanja interventnih služb je bila avtocesta na tem odseku kar nekaj časa popolnoma zaprta, nato je bil bil promet do 14. ure oviran in je potekal zgolj po prehitevalnem pasu. Nastal je zastoj, dolg tudi deset kilometrov, voznikom pa so svetovali obvoz po vzporedni regionalni cesti.

Zdaj so interventne službe odpravile posledice prometne nesreče, pri čemer je bilo poleg odstranitve tovornega vozila potrebno tudi prečrpavanje goriva iz cisterne. Do posledic za okolje oziroma do izlitja ni prišlo, so še navedli na policijski upravi.

Avtocesta je trenutno odprta, ostaja pa na odseku med Vrhniko in Brezovico zastoj, dolg skoraj štiri kilometre. Policisti skrbijo, da bo promet čim prej normalno stekel.

Do zastojev prihaja na cestah tudi ponekod drugod po državi. Prometno-informacijski center za državne ceste opozarja na zastoje na več odsekih primorske avtoceste med Logatcem in Brezovico proti Ljubljani, na primorski avtocesti pred predorom Kastelec proti Ljubljani, na regionalni cesti Logatec - Vrhnika - Brezovica ter na cestah Šmarje - Koper in Lucija - Izola. Povečan promet je tudi na cestah proti mejnim prehodom iz smeri Hrvaške proti Sloveniji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija