POKAL PRINCESE SOFIJE ZA VEČINO NAŠIH KONČAN: Le Toni Vodišek v boj za odličja

Koper

Peti in za večino jadralcev zadnji dan na pokalu princese Sofije se je začel s čakanjem na veter, jadralce je regatni odbor poslal na vodo šele okoli 14. ure. Slovenec Toni Vodišek je v formuli kite v obeh regatah končal na drugem mestu in potrdil tretje mesto v skupni razvrstitvi. Pred njim so le še današnje finalne regate.

Marina Vodišek je prvi včerajšnji plov končala na 18. mestu, potem pa prijadrala še dva izida DNC, tako da je tekmovanje končala na 21. mestu.

V razredu ilca so tudi včeraj odjadrali dva plova. Žan Luka Zelko v zlati skupini ilca 7 je imel veliko smolo, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije, vanj je namreč trčil grški jadralec in ga potisnil na prav zadnje mesto prvega plova (61.). V drugem plovu je bil 29., tako da je regato končal na 31. mestu v konkurenci 193 jadralcev.

Lin Pletikos je dva včerajšnja plova končala na 18. oziroma 48. mestu v zlati skupini, skupno pa je bila 55.

V razredu iQFOiL so odjadrali le en plov v slalomu, ki ga je Lina Eržen končala na 33. mestu, skupno je zasedla 48. mesto.

Za odličja se bo danes boril le Toni Vodišek, ostali slovenski jadralci, ki se potegujejo za olimpijsko normo za Pariz, pa imajo čez tri tedne zadnjo priložnost na regati v Hyeresu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  06 .04. 2024 ob  11: 43
Drugace pa Toni je norec na kajtu. Bravo Toni
JKDWingChun |  06 .04. 2024 ob  11: 42
Jadranje? Bo prej kajtanje ali vodno zmajarstvo. Sej ni jadrnica hhahahahahaha