Na Srednji šoli (SŠ) Izola je pod okriljem Turistične zveze Slovenije v torek, 8. oktobra, potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Tekmovanje je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 9. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.
POKAZALE VELIKO ZNANJA IN SPRETNOSTI: Učenke OŠ Koper prejele zlato priznanje na regijskem tekmovanju za Zlato kuhalnico (FOTO)
Koper
Na regijskem tekmovanju je sodelovalo dvanajst osnovnih šol, ki so pri delu pokazale veliko znanja in spretnosti na področju kulinarike ter medsebojnega sodelovanja. Osnovno šolo Koper so zastopale učenke Sofija Bulj, Nina Lonić, Maša Marchesan in Lia Mahmutović. Spremljal jih je mentor, vodja šolske kuhinje Marko Petrović, s katerim so vadile, se pripravljale in prejele veliko kuharskih in koristnih nasvetov. Ocenjevala in spremljala jih je tekmovalna komisija.
Organizatorji so letos predpisali pripravo tople predjedi funšterc, piščančje obare z žitnim vložkom in napitka na osnovi mešanic kavnih nadomestkov. Ob zaključku tekmovanja so tekmovalci jedi servirali, pripravili razstavno mizo ter jedi ob pogrinjku predstavili komisiji.
"Naše učenke so bile pri svojem delu zelo uspešne in dosegle zlato priznanje. Uvrstile so se na državno tekmovanje, ki bo potekalo 18. novembra 2024 v Laškem," so sporočili iz koprske osnovne šole in dodali, da naj tudi v Laškem zadiši in prebudi brbončice, tekmovalkam in mentorju pa izrekajo iskrene čestitke.