POLICIJSKA AKCIJA SE JE ZAČELA V SEČOVLJAH: V Parecagu pred policisti bežal še peš, pri njem so našli to

Kronika

Policisti so v petek ob 14.30 v Sečovljah zaradi prometnega prekrška ustavljali osebni avtomobil, ki pa na znake ni ustavil in je peljal naprej. Zapeljali so za njim in ga ustavili v Parecagu. Voznik je zapustil vozilo in stekel, vendar so ga hitro prijeli in zanj uporabili prisilna sredstva. Ves čas se je nedostojno vedel do policistov. V postopku so ugotovili, da je registracija vozila potekla, voznik je imel pri sebi PVC vrečko z rastlinskimi delci in tablete. Snovi so poslane na analizo. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom prepovedanih substanc, mu je bil odrejen hitri test na droge, katerega je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, izdan plačilni nalog za več kršitev, sledi še obdolžilni predlog.

Zagorelo vozilo

V soboto ob 12.30 je pri Senožečah zagorelo vozilo BMW. Požar so pogasili gasilci, po prvih podatkih je za 20.000 evrov škode. Zagorelo je pri motorju, tuja krivda je izključena.

Pes napadel otroka

Pri Postojni je pes, belgijski ovčar, v soboto ugriznil 14-letnega otroka. Peljali so ga v ZD Postojna, kjer so ugotovili, da ima lažjo poškodbo. Uveden je hitri postopek zoper lastnika psa. Napisano je bilo obvestilo UVHVVR.

Zapeljala v jarek in pristala v bolnišnici

V nedeljo ob 10. uri je pri Brezovici 73-letna voznica osebnega avtomobila zapeljala s ceste v jarek, kjer je trčila v drevo. Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima hujše poškodbe glave.

Ilegalni prehodi mej

V petek ob 22. uri so policisti na Starodu kontrolirali osebni avtomobil albanske registracije. V vozilu je bil potnik, 33-letni državljan Albanije, s prepovedjo vstopa v Schengen. Pri sebi je imel manjšo količino prepovedane droge kokain. Izrečena mu je bila globa, ki jo je plačal, zatem je bil zavrnjen na Hrvaško.

V nedeljo ob 14.25 so policisti na izvozu z avtoceste pri Postojni ustavili osebni avtomobil Škoda octavia, ki ga je peljal 28-letni državljan Ukrajine. V vozilu so bili štirje državljani Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo. Potniki so izrazili namero za mednarodno zaščito, vozniku je bilo odrejeno pridržanje in postopki še potekajo.

Vožnja pod vplivom alkohola in drog

Policisti so v soboto ob 2.30 na Ul. Pinka Tomažiča v Sežani ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.98 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Izoli so v soboto ob 23.25 policisti ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.73 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo so policisti PU Koper, na avtocestnem križu, izvajali poostren nadzor nad prekoračitvijo hitrosti in vožnjo na prekratki varnostni razdalji. Skupno je bilo ugotovljenih 58 kršitev, in sicer 38 zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji in 20 zaradi prekoračitve hitrosti. Najvišja hitrost je bila izmerjena pri vozniku na Kačiškem klancu, in sicer 210 km/h. Kršitelju bo izdan plačilni nalog za 1.200 evrov in devet kazenskih točk. Enemu izmed kršiteljev je bil odrejen tudi hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kokain, odrejen mu je bil strokovni pregled.

Prekoračitve hitrosti

V nedeljo ob 12.40 je radar na hitri cesti od Vipave proti Razdrtem izmeril hitrost vožnje 163 km/h (pri omejitvi 110 km/h). Policisti so državljanu Severne Makedonije izdali plačilni nalog.

Policisti so v nedeljo popoldan bili obveščeni o prekoračitvi hitrosti pri Kozini. Policisti so voznika izsledili pri Črnem kalu. 28-letnik je bil pozitiven na kokain, opravil je strokovni pregled v SB Izola. Sledi mu plačilni nalog za prekoračeno hitrost in obdolžilni predlog po prejetih rezultatih strokovnega pregleda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija