POLICIST ROMAL V ZAPOR: Kaj počne, so kolegi izvedeli šele iz medijev (FOTO)

Kronika

Sodišče v angleškem mestu Kidderminster je policista, ki se je vozil v službo tudi po tistem, ko so mu odvzeli vozniško dovoljenje, obsodilo na dvanajst tednov zapora. Možakar, ki je medtem že zapustil policijske vrste, je povrhu vsega večkrat tudi sedel za volan policijskega vozila, ko je bil na nujni vožnji.

Miles Caffull

Sodišče je 26-letnemu Milesu Caffullu tudi odvzelo vozniško dovoljenje za leto in pol. Sodnik je ob tem danes opozoril na grobo in ponavljajočo se kršitev zakona, ki bi ga sedaj že nekdanji policist po njegovem mnenju moral poznati.

Caffullu so že maja lani zaradi več prometnih prekrškov za šest mesecev odvzeli vozniško dovoljenje. Vendar pa je policist iz Ledburyja v okrožju Herefordshire v osrednji Angliji to zamolčal svojim nadrejenim in se še naprej vozil z avtomobilom v službo, kjer je tudi sedel za volan policijskega avtomobila, občasno tudi med posredovanji s sireno in modrimi lučmi.

Šele ko je o tem, da je ostal brez vozniškega dovoljenja, poročal lokalni časopis, je Caffull s tem seznanil tudi svoje nadrejene, ki so ustrezno ukrepali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija