POLICISTI O TRAGEDIJI V POSOČJU: Truplo najverjetneje pripada moškemu z območja Ptuja (FOTO)

Kronika

Kot smo včeraj že poročali, je v soboto pozno zvečer prišlo do tragedije v Žagi na Bovškem. Na regijskem centru za obveščanje 112 so klic na pomoč prejeli ob 23.45. Poklicali so jih domačini oziroma sosedje, ki so opazili, da je sosednja hiša v plamenih. V intervencijo je bilo vpoklicanih 44 gasilcev iz PGD Srpenica, PGD Bovec in PGD Log pod Mangartom. Vse kaže, da je šlo za požig, v katerem je izgubil življenje 55-letnik.

Potem, ko so požar pogasili, so gasilci pregledali notranjost manjše montažne hiše, v kateri je ogenj skoraj v celoti uničil prvo nadstropje in ostrešje. Na tleh v hodniku prvega nadstropja so našli deloma zoglenelo moško truplo. Med pregledovanjem pogorišča pa so našli tudi močno ožgano plinsko jeklenko.

Po prvih podatkih naj bi požar povzročil za okoli 50.000 evrov škode.

Novogoriški preiskovalni sodnik je za truplo odredil sodno obdukcijo in identifikacijo, ki jo bodo opravili na ljubljanskem Inštitutu za sodno medicino. Truplo naj bi po neformalnih informacijah pripadalo 55-letniku doma z območja Ptuja, ki je najverjetneje s pomočjo plinske jeklenke zanetil požar v prvem nadstropju hiše.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija