POLICISTI SO NANJ POZABILI: Podrl je rekord za najdaljše zabeleženo preživetje brez hrane in vode (FOTO)

Svet

Ni nujno, da se v Guinnessovo knjigo rekordov uvrstijo samo tisti, ki to namerno poskušajo. Primer je Avstrijec Andreas Mihavecz, ki je leta 1979 nehote podrl rekord za najdaljše zabeleženo preživetje brez hrane in vode. Policisti so nanj pozabili in v pridržalni celici je ostal dolgih 18 dni. 

Andreas Mihavecz

Mihavecz, ki je bil takrat star 18 let in vajenec pri zidarju, je bil zaprt v pridržalni celici v lokalni vladni stavbi. Domnevno so ga pomotoma pridržali, saj je bil potnik v avtomobilu, ki ni bil odgovoren za prometno nesrečo. Vsi trije policisti, odgovorni za Mihavecza, so pozabili, da je tam. V bizarni situaciji je vsak trdil, da sta ga druga dva policista že izpustila. Poleg tega so ignorirali njegovo mamo, ko je začela spraševati, kaj se je zgodilo z njenim sinom.

Morda se sprašujete, zakaj ni preprosto kričal na pomoč, dokler ga kdo ne bi slišal? To je tudi storil, vendar je bila celica v kleti, kar je pomenilo, da ga, ne glede na to, kako glasno je kričal, nihče ni slišal. Odkrili so ga šele, ko je nek drugi policist opazil, da iz celice, kjer je bil zaprt, prihaja slab vonj. Po rešitvi je Mihavecz potreboval mesece za okrevanje in nekako preživel. Zaprt je bil od 1. do 18. aprila, poroča Daily Mail.

Fotografija je simbolična.

Policisti, odgovorni za njegovo zaprtje, Markus Weber, Heinz Ceheter in Erwin Schneider, so bili kazensko preganjani. Vsak od njih je krivdo prevalil na drugega in na koncu so bili kaznovani z globo v višini približno 2.000 evrov, saj ni bilo mogoče ugotoviti, kdo od njih je najbolj kriv.

Človeško telo lahko brez hrane zdrži do tri tedne, vendar le nekaj dni brez dostopa do vode. Kako je Mihavecz preživel tako dolgo brez hidracije? Uspevalo mu je tako, da je pil kondenzirano vodo s sten svoje celice. Izgubil je približno 24 kilogramov telesne teže.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija