POLICISTI ZBRANI V PORTOROŽU: Danes bodo obeležili svoj dan, podelili bodo tudi najvišja priznanja

Piran

Policija danes obeležuje svoj dan, ki ohranja spomin na 27. junij 1991, ko so se policisti med vojno za slovensko osamosvojitev na mejnem prehodu Holmec spopadli z JLA. Osrednja slovesnost bo v Avditoriju Portorož, policisti pa bodo svojo opremo in delo že od 17. ure predstavljali mimoidočim na osrednji ploščadi v centru Portoroža.

Prireditev v avditoriju je letos v prvi vrsti namenjena notranji javnosti, torej delavcem policije in notranjega ministrstva, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

S proslavo z geslom Skupaj za varnost bodo začeli ob 20.45. Slavnostna govorca bosta v. d. generalnega direktorja policije Senad Jušić in notranji minister Boštjan Poklukar.

Na slovesnosti bodo dvanajstim prejemnikom podelili še veliki ščit z bronasto zvezdo, najvišje priznanje policije. Temeljno gibalo programa proslave pa bo spoštovanje policistov in njihovega dela v skupnosti.

Pod program se kot scenarist in režiser podpisuje Tomaž Letnar, med sodelujočimi pa bodo poleg Policijskega orkestra tudi dramska igralca Tadej Pišek in Klara Kastelec, vokalista Gregor Ravnikar in Štefica Grasseli ter plesalci koreografa Mihe Krušiča.

Ob dnevu policije bo delegacija ministrstva za notranje zadeve, policije in Združenja Sever danes ob 8. uri položila vence v Parku spomina v Tacnu in nato še predvidoma ob 8.30 pri Pomniku padlim v vojni za Slovenijo na Novih Žalah v Ljubljani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija