PORAST TATVIN IN VLOMOV NA OBMOČJU PU KOPER: Kradejo vse, od denarja in zlatnine do sončnih kolektorjev

Kronika

Sinoči ob 20.14 je ženska iz Postojne prijavila, da ji je nekdo v trgovini iz nahrbtnika ukradel denarnico. Ko je opazila moškega storilca, je ta pobegnil iz trgovine in se odpeljal z osebnim avtomobilom. Policisti še zbirajo obvestila. Kot so sporočili iz koprske policijske uprave, v zadnjem času beležijo več premoženjskih kaznivih dejanj, kot so vlomi in tatvine.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 115 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome in pet tatvin ter eno drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so bile tri intervencije. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali devet nezakonitih prehodov državne meje.

V Izoli je včeraj ponoči nekdo vlomil v prodajalno in odnesel večjo količino različnih parfumov, po prvi oceni vrednih približno 5000 evrov.

V Luciji je nekdo zakuril kontejner pri skladišču in s tem oškodoval podjetje za 2000 evrov. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

V Tubljah je nekdo vlomil v hišo in ukradel zlatnino.

V Tubljah je nekdo izpred gostilne ukradel manjšo vetrnico in manjši sončni kolektor.

Na območju PU Koper se v zadnjem času pogosteje pojavljajo različne oblike kaznivih dejanj zoper premoženje, kot so vlomne velike tatvine v stanovanjskih hišah in motornih vozilih ter velike tatvine v stanovanjskih hišah, izvršene na posebno predrzne načine, so sporočili iz PU Koper. Za preprečevanje takšnih kaznivih dejanj lahko občani z ustreznim samozaščitnim ravnanjem veliko postorijo že sami. Več na tej povezavi.

Naj bodo praznični dnevi veseli, ne žalostni - poziv k varni udeležbi v cestnem prometu

Letos so slovenske ceste zahtevale že 84 življenj. Policisti bodo v prihajajočih dneh še bolj pozorni na kršitve, veliko pozornosti bodo namenili urejanje prometa tam, kjer lahko pride do večjih prometnih zamaškov. Pomemben del aktivnosti pa bo namenjen tudi nadzoru voznikov, in sicer bodo predvsem preverjali, ali vozniki spoštujejo omejitve hitrosti in v kakšnem psihofizičnem stanju sedajo za volan.

"S svojim ravnanjem v prometu ne odločamo le o lastni usodi, temveč velikokrat tudi o usodi povsem naključnih mimoidočih prometnih udeležencev. Z odgovorno udeležbo v cestnem prometu zato poskrbimo, da bodo praznični dnevi minili mirno in da se bo prav vsak varno vrnil domov," zaključujejo na PU Koper. Več si lahko preberete tukaj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija