POROKE SO TA TEDEN SPET DOVOLJENE: Z izredno skromnim številom svatov!

Slovenija

Sklepanje zakonskih in partnerskih zvez je ob pogoju, da je navzočih največ deset oseb, ter ob upoštevanju priporočil pristojnih in spoštovanju veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom dovoljeno v dneh od danes do nedelje, je določil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

Minister lahko dovoli sklenitev zakonskih in partnerskih zvez v skladu z odlokom o začasni omejitvi gibanja ljudi. Cigler Kralj je tako ob upoštevanju trenutnih epidemioloških razmer in v ta namen odrejenih ukrepov vse upravne enote seznanil, da v času od danes do 25. aprila dovoljuje sklepanje zakonskih in partnerskih zvez, je objavilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Po besedah ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa glede odločitve ustavnih sodnikov, ki so zadržali izvajanje dela odloka o začasni omejitvi gibanja in prepovedi zbiranja, se je ustavno sodišče posebej opredelilo do shodov, ne pa tudi do prepovedi porok in slavij. Vlada bo tako v tem tednu preučila, kako urediti še ostale aktivnosti v okviru istega odloka, saj ni razloga za razlikovanje med njimi, je Hojs dejal minuli teden.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija