POSTOJNČAN NE PRIZNAVA KRIVDE ZA POSKUS UMORA: 12 vbodov z nožem iz ljubosumja in maščevanja (FOTO)

Kronika

Na Okrožnem sodišču v Kopru je bil danes predobravnavni narok za 24-letnega Hristijana Bozova iz Postojne. Tožilstvo mu očita, da je oktobra lani vsaj 12-krat zabodel 22-letnico in ji povzročil življenjsko ogrožujoče rane. Bozov ni priznal krivde za poskus umora 22-letne sokrajanke.

Foto: STA

Postojnčan, ki je v priporu od 11. oktobra lani, je po prepričanju tožilstva žensko napadel in ji poskušal vzeti življenje, pri čemer je deloval iz nizkotnih razlogov, brezobzirnega maščevanja in ljubosumja, ker ga je ženska zavrnila, je navedla tožilka Vesna Medica.

Pri tem je obtoženi žrtev z nožem vsaj 12-krat zabodel in ji povzročil življenjsko ogrožujoče rane. Ker je ženska kričala in so na kraj prišli drugi ljudje in ji je bila nudena medicinska pomoč, pa je ostalo le pri poskusu umora, je dodala tožilka.

Bozov danes krivde ni priznal, svoj zagovor pa bo predvidoma podal na začetku glavne obravnave 21. aprila. Na predlog obrambe bodo neposredno zaslišali okoli 15 prič, glede na predlog tožilstva pa bo v zadevi sodil sodni senat.

Dogodek se je zgodil 11. oktobra 2021 zjutraj v Postojni, ko se je 22-letnica vrnila z dela in se na željo Bozova z njim dobila ob gozdarski šoli. Pogovor naj bi se kmalu spremenil v prepir, v katerem naj bi Bozov izvlekel nož in 22-letnico večkrat zabodel. Prenehal in pobegnil naj bi šele, ko so se pojavili očividci. Še istega dne je policija v njegovem stanovanju prijela Bozova in ga zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja poskusa umora pridržala.

22-letnico so po dogodku odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer se je kar nekaj časa borila za življenje, a na koncu preživela, okrevala in se vrnila domov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  29 .03. 2022 ob  23: 25
Grozno, boga ženska! Tip je nor!