POTRPITE ŠE DANES, PRIHAJA PRAVA POMLAD: Lahko za 1. maj načrtujemo piknike na prostem?

Vreme

Sivo in oblačno, občasno tudi deževno vreme nas bo spremljalo še danes, potem pa se obeta prava pomlad. Sončno in toplo bo. A le do prvomajskih praznikov, ko nam ponovno grozi poslabšanje.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne padavine, predvsem plohe, ki bodo do večera ponehale. Na Štajerskem in v Prekmurju bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Goriškem in ob morju okoli 23 °C, piše na spletni strani agencije za okolje (Arso). Ponoči se bo od severozahoda postopno zjasnilo.

Od jutri dalje bo nad nami približno teden dni kraljeval anticiklon, ki bo prinesel lepo, toplo vreme nekje do sredine naslednjega tedna, nam je povedal Valter Grizančič z vremenskega portala Ciklon. "Do petka bo najbolj toplo na Primorskem, in sicer med 22 in 25 °C, ob koncu tedna pa na vzhodu Slovenije. Tam se lahko ogreje še malo čez 25," je dodal. Na Primorskem bo ves teden pihala šibka burja.

Nekaj več oblačnosti lahko pričakujemo v prvi polovici naslednjega tedna, a "bomo imeli povečini sončne in precej tople dneve", pravi Grizančič, ki poslabšanje napoveduje za konec meseca.

Kakšno bo za praznike?

"Slabšanje vremena se obeta ob koncu meseca oziroma med prvomajskimi prazniki. Takrat bi lahko padle temperature – zaenkrat za praznike kaže na tendenco temperatur med 15 in 20 °C." Kot še pravi Grizančič, bi bil maj lahko občasno nestabilen in v prvem delu ne pretirano topel. A to naj bi se popravilo v nadaljevanju meseca.

Deli novico: