BRALEC SPRAŠUJE: Zakaj ne asfaltirajo ceste v Hrvatinih, kjer so dela "že zdavnaj" končana?

Koper

Na naše uredništvo se je obrnil bralec, ki pravi, da cesta v Hrvatinih po več mesecih in opravljenih vzdrževalnih delih, od novembra do danes, še vedno ni asfaltirana na mestih, kjer so bila dela "že zdavnaj" končana. "Jaški štrlijo, na začetku ceste – v smeri Elerjev – in nekje na polovici pa so luknje in robovi rezanega asfalta že precej globoki," navaja bralec. Za pojasnila smo se obrnili na koprsko mestno občino.

Foto: Facebook KS Hrvatini/Marjan Stropnik

Koprsko mestno občino smo vprašali, kaj se dogaja z obnovo ceste v Hrvatinih, pa tudi, do kdaj je rok za dokončanje del in ali je bil morda že podaljšan. Prav tako smo vprašali, ali je za stanje, kot ga opisuje bralec, na tej cesti kriv izvajalec del, ker ne poskrbi v dovolj veliki meri, da bi vožnja za udeležence v prometu potekala varno in ne bi tvegali poškodb vozil.

"Izvajalec del, Ginex International d.o.o., je cesto asfaltiral le z nosilnim slojem asfalta, vendar po zagotovilih izvajalca cesta ni v tako slabem stanju, da bi poškodovala vozila ali ogrožala varnost prometa. Asfaltiranje še ne zaključenih delov ceste je predvideno v tem tednu," so odgovorili na Mestni občini Koper.

Se je pa konec aprila začela obnova zidu ob enosmerni cesti iz središča Hrvatinov v smeri borovega gozdička. Zaradi del bo do konca tega meseca enosmerna cesta popolnoma zaprta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  07 .05. 2024 ob  14: 30
Neverjetno, kako je naš javni sektor zmeraj ustrežljiv do raznih izvajalcev. Kar na lepe besede verjame, da cesta ni v tako slabem stanju, da bi poškodovala vozila ali ogrožala varnost prometa. Da bi kdo z občine, Marjetice, medobčinskega redarstva, dvignil rit in si na lastne oči pogledal zadevo, to pa ne. so Hrvatini predaleč od Kopra.