POŽAR NA KOPRSKI BENCINSKI ČRPALKI: Voznik poškodovan, motor pa v plamenih

Kronika

V nedeljo ob 18.49 je na bencinski servis v Kopru pripeljal 23-letni voznik motornega kolesa, ki je v motorno kolo natočil gorivo, ki pa je iztekalo iz rezervoarja. Ko je voznik hotel speljati iz bencinskega servisa, je padel, pri tem pa se je motorno kolo vnelo. Ogenj so pogasili delavci bencinskega servisa, voznik pa se je pri tem tudi lažje telesno poškodoval. V postopku so policisti ugotovili, da motorno kolo ni registrirano, niti zavarovano, zato so vozniku izdali plačilni nalog, zbirajo pa obvestila tudi o kaznivem dejanju povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bodo policisti obvestili državno tožilstvo.

Fotografije so simbolične.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 125 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 533 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin, tri kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari, dva vloma in kaznivo dejanje nasilje v družini. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti intervenirali v osmih primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali osem nezakonitih prehodov državne meje.  

Požar

V Senožečah je v petek zaradi tehnične napake zagorela peč na pelete, ki se je nahajala v pomožnem objektu ob hiši, last 73-letnega moškega. Nastala je manjša materialna škoda. Požar so pogasili gasilci.

Na cestah

V petek ob 19.57 je v Landolu 25-letna voznica z osebnim vozilom zapeljala izven vozišča, kjer je trčila v drevo. Voznica je v prometni nesreči utrpela lažje telesne poškodbe, zoper njo pa sledi odločba v hitrem postopku.

V petek ob 21.08 je 38-letni voznik na povezovalni cesti med Sečovljami in Dragonjo zaradi neprilagojene hitrosti z osebnim vozilom zapeljal izven vozišča in obstal v jarku. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 1,02 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, odrejeno mu je bilo pridržanje in zanj bo podan obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 23.48 je v Dekanih prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo. Policisti so na kraju ugotovili, da je 45-letni moški, ki se je v nesreči tudi lažje telesno poškodoval, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo ene od stanovanjskih hiš. Ker je alkotest vozniku pokazal rezultat 0,93 mg/l, so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Na avtocesti pri Razdrtem so v petek ob 23.41 ustavili 52-letnega voznika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,65 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje, zanj bo podan tudi obdolžilni predlog.

V soboto ob 1.34 so koprski policisti v Hrvatinih ustavili 21-letnega voznika, ki je vozil osebno vozilo. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti (0,00 mg/l) in opravljen hitri test na prepovedane droge, ki je bil pozitiven za kanabis. Voznik je odrejen strokovni pregled odklonil zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zanj pa bo podan obdolžilni predlog.

V Kopru so v petek ob 2.09 ustavili 49-letno voznico, ki je vozila osebno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, rezultat ji je pokazal 0,76 mg/l. Voznico je bilo vozniško dovoljenje, zaseženo ji je bilo tudi vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

V soboto ob 16.38 je v Bertokih 53-letni moški s svojo hojo oviral promet. Ob prihodu policistov se ni želel predstaviti in se je nedostojno vedel do njih. Po ugotovljeni identiteti, mu je bil zaradi kršitve izdan plačilni nalog. Ob 20.24 je močno opit kršitelj ponovno hodil po vozišču proti Sv. Antonu. Ker se ob prihodu policistov ni želel odstraniti z vozišča je bilo zanj odrejeno pridržanje, izdan mu je bil tudi plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija