POZOR, ZIMSKE RAZMERE: Kakšno je stanje na obalnih cestah? (VIDEO)

Obala

Stanje na cestah v štirih obalnih občinah, ki jih je danes pobelil sneg, je normalno in pod nadzorom, sneg pa se ne oprijemlje cestišča. Pristojne službe so naše ceste že včeraj zvečer preventivno posipale in ostajajo v pripravljenosti, če bi prišlo do nove pošiljke snega.

Delavci Marjetice Koper, ki upravlja ceste v koprskem mestnem jedru, na Markovem hribu, v Žusterni, Semedeli, Olmu in delu Prad, so ceste preventivno posipali že včeraj zvečer in ponoči, je povedal vodja gradbene enote in zimske službe na Marjetici Koper Robert Šircelj. "Stanje je povsod normalno, ceste so bile pravočasno posute. Sneg se ne oprijema cestišča, saj so temperature dovolj visoke," je dodal.

Delavci Cestnega podjetja Koper (CPK), ki upravlja glavne regionalne in lokalne ceste na območju Kopra, Izole, Pirana, Ankarana, Hrpelje-Kozina, Ilirske Bistrice, Pivke, Postojne, Divače, Sežane in Komna ter regionalne ceste na območju Cerknice, Loške doline in Nove vasi, so ceste predhodno preventivno posipali v času sneženja in tudi splužili, kjer je bilo to potrebno, nam je pojasnil vodja operative pri CPK Karlo Šturm in dejal, da so ceste prevozne z zimsko opremo. "Naši fantje so še zdaj zunaj in plužijo ter posipajo. Popoldne pričakujemo še malo sneženja, potem pa nič več," je zaključil.

V času zimskih razmer v piranski občini za ceste poleg CPK skrbi tudi Okolje Piran. "Ekipe so že od včeraj zvečer na terenu, sneg pa se ni oprijel cestišča," nam je povedal direktor piranskega komunalnega podjetja Alen Radojkovič. Kot je dodal, "delavci Okolja Piran že cel dan posipavajo pločnike in druge javne površine z ustrezno mešanico soli in peska oziroma samo soli. V tem trenutku čakamo, ali se bodo razmere poslabšale, naša zimska služba je v pripravljenosti." 

Okolje Piran upravlja lokalne ceste v Občini Piran, v primeru zasedenosti CPK z drugo intervencijo pa poskrbi tudi za državne in regionalne ceste. Piransko komunalno podjetje ima tudi sklenjene pogodbe z nekaterimi piranskimi kmeti, "ki so v zimskem času zadolženi za opravljanje zimske službe; posipavanje soli in pluženje v Strunjanu, Sečovljah, Padni, Novi vasi in Svetem Petru. Do sedaj so bile naše skupne delovne aktivnosti v vseh primerih izpeljane tako, da med vožnjo na cestah in hojo po pločnikih ni bilo čutiti posledic vremenskih vplivov," je še dejal Radojkovič.

Direktor Komunale Izola Denis Bele nam je pojasnil, da so "včeraj ponoči preventivno pristopili k posipu cest, predvsem na podeželju, kjer smo najbolj izpostavljeni." Danes zjutraj okoli 9. ure, ko je začelo ponovno intenzivneje snežiti, so ponovili obhod: "Štiri ekipe so ceste posipale s soljo in manjšo količino peska. Skupno smo porabili nekaj manj kot 10 ton soli in približno dva kubična metra posipnega peska." Ceste na ombočju Občine Izola so "ves čas normalno prevozne in nismo zaznali nobenih nevšečnosti," je še dejal Bele. Izolska komunala izvaja javno službo in vzdrževanje vseh občinskih cest.

Koprska policija je ob današnjem intenzivnem sneženju voznikom zaželela varno vožnjo in opozorila na možnost nastanka poledice. Čeprav je sneženje ponehalo, njihov spodnji nasvet morda ne bo odveč v primeru nove snežne pošiljke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija