PRECEJŠEN KIKS VOLILNE KOMISIJE: Na glasovnici je bila napačna številka (FOTO)

Slovenija

Gibanje Svoboda je danes opozorilo na napako na glasovnici za volitve mestnega sveta Mestne občine Maribor. Na glasovnici namreč pred Gibanjem Svoboda ni izžrebane številke 13, temveč 12 kot pri predhodni listi SLS in Naša dežela. V mestni volilni komisiji odgovarjajo, da so napako že odpravili.

V Gibanju Svoboda Maribor zgroženo ugotavljamo NESPREJEMLJIVO NAPAKO NA GLASOVNICI ZA VOLITVE MESTNEGA SVETA MESTNE...

Posted by Gibanje Svoboda Maribor ZA Dr. Vojka Flisa on Tuesday, November 15, 2022

"Gre za bistveno kršitev postopka volitev, kar bi lahko vplivalo na zakonitost in pravilnost volitev. Ves čas trajanja kampanje izrecno izpostavljamo, katera številka je bila izžrebana za izvolitev članic in članov mestnega sveta, sedaj pa številke 13 na glasovnici sploh ni," so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v mariborskem odboru stranke.

"Zakon o volitvah pravi, da mora biti volja volivke oz. volivca jasno izražena. Sprašujemo se, kako bo lahko jasno izražena, če številke Gibanja Svoboda na glasovnici sploh ni," so dodali.

V mestni volilni komisiji so za STA pojasnili, da so napako ugotovili približno eno uro po odprtju volišča za predčasno glasovanje in jo nato takoj odpravili. "Ugotovljeno administrativno nepravilnost je mestna volilna komisija takoj po ugotovitvi odpravila z izdajo in predložitvijo glasovnice za mestni svet, v kateri je odpravila navedeno administrativno nepravilnost zapisa zaporedne številke. Do odprave nepravilnosti je z navedeno glasovnico glasovalo 24 volivcev," je sporočil predsednik komisije Branko Reisman.

Danes se je začelo predčasno glasovanje za nedeljske lokalne volitve, na katerih volivci izbirajo župane, člane občinskih svetov ter člane svetov mestnih četrti in krajevnih skupnosti. V Mariboru lahko izbirajo med 15 kandidati za župana in 17 listami za mestni svet. Predčasno glasovanje je možno v razstavnem salonu Urban na Grajski ulici danes, v sredo in v četrtek od 7. do 19. ure.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija