PRED ODLOČILNIMI NASTOPI: Trije naši jadralci so v igri za olimpijsko normo (FOTO)

Koper

Na Regati zadnje priložnosti v Hyeresu, kjer delijo še zadnje olimpijske norme, so po včerajšnjih plovih Toni in Marina Vodišek v formuli kite ter Lina in Val Eržen v razredu iQFOiL pred današnjimi odločilnimi nastopi v zelo dobrem položaju, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

Večino tekmovalcev čakajo še zadnji kvalifikacijski plovi, najboljših deset kajtarjev in jadralcev razreda iQFOiL pa danes samo še finalni nastopi.

V formuli kite so včeraj odjadrali štiri regate. Toni Vodišek je prvo končal na 12. mestu, potem pa prijadral še tri druga mesta in ostaja na drugem mestu tudi skupno. Preskočil bo polfinalne nastope in jadral neposredno v finalu. "Intenziven dan na vodi s super močnimi vetrovi, a kljub temu smo obvladali velike kajte. Kljub padcu v prvi regati sem si nato zagotovil tri druga mesta. Jutri grem neposredno v finale, saj sem trenutno na drugem mestu v skupnem seštevku," je za jadralno zvezo dejal Vodišek.

Dekleta v tem razredu so tudi včeraj odjadrala tri regate. Marina Vodišek jih je končala na šestem, sedmem in 11. mestu in ostaja na skupnem osmem. V četrtek jo čakajo polfinalni in morda tudi finalni nastopi.

Obe floti v iQFOiL sta včeraj odjadrali po tri regate. Val Eržen je prvo končal na 20. mestu, drugo na tretjem ter zadnjo na devetem, kar je dovolj za uvrstitev med deseterico, na deseto mesto in nastop v finalnih regatah za najboljših deset. Nastop med najboljšimi si je prislužila tudi Lina Eržen, ki je prvo regato končala na sedmem mestu, drugo na desetem ter zadnjo na devetem mestu, dan je končala kot skupno osma.

Flota 470 mix je odjadrala dva plova. Tina Mrak in Jakob Božič ostajata skupno četrta. Martin Fras in Mija Škerlavaj ostajata na istem, 26. mestu. V ILCA 6 so včeraj odjadrali dva plova, Lin Pletikos je v cilj prijadrala kot 11. in tretja ter ostaja na skupnem četrtem mestu. Alenka Valenčič je oba plova končala na 26. mestu in je skupno na 31. Žan Luka Zelko v ILCA 7 je prvi plov končal na šestem mestu, Luka Zabukovec pa na 56. mestu.

V ženskem razredu ILCA 6 so za olimpijske igre na voljo še tri mesta, v 470 mix še štiri mesta, v ženski formuli kite pet mest, v moškem iQFOiL se Val Eržen poteguje za eno od šestih mest, Lina Eržen v ženskem iQFOiL pa za eno od sedmih olimpijskih mest.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija