PRED OTROKI RAZKAZOVAL MOŠKA SPOLOVILA: Obtoženi pa policisti zaradi "prekomerne sile" nad "transžensko" (VIDEO)

Kronika

V Italiji odmeva aretacija brazilskega transseksualca, ki so ga policisti komaj ukrotili, potem je skušal pobegniti pred aretacijo zaradi razkazovanja genitalij pred otroci ene izmed milanskih osnovnih šol. Posnetek, ki je postal viralen, prikazuje zadnje faze zapletene policijske akcije, ki je zaradi upiranja osumljenca trajala več kot eno uro. Zaradi napada na policiste  osumljeni naj bi med drugim trdil, da je okužen s HIV in jih pljuval, so le-ti za obvladovanje transspolne osebe uporabili silo. Transaktivisti zdaj aretacijo označujejo za "transfobično" in trdijo, da je policija uporabila neupravičeno silo nad "neoboroženo trans žensko".

Incident se je zgodil v sredo zjutraj, ravno ko so otroci vstopili v šolo – gre za osnovno šolo Istituto Comprensivo Casa Del Sole. Transseksualni moški, 41- letni brazilski državljan, v okolici znan kot Bruna, naj bi razgalil svoja spolovila pred otroki. Po poročanju Il Giornale je moški na ljudi pred šolo vpil, da jih bo "okužil s svojo krvjo" in da je HIV pozitiven.

Policija, ki je bila na kraj dogodka poklicana približno ob 8.15 zjutraj, je osebo prijela in namestila v policijsko vozilo z namenom, da se ga odpelje do bližnje postaje. Medtem ko je bil v avtu, naj bi se Brazilec poskušal samopoškodovati z lasnimi sponkami, da bi izkrvavel in trdil, da želi "vse okužiti" s HIVom/aidsom. Ker se je zgrudil na zadnji sedež, je policija prevoz ustavila; policisti so izstopili iz avtomobila in odprli zadnja vrata, da bi preverili osumljenca, vendar so bili v odgovor nasilno napadeni.

Osumljenec, ki je domnevno ponaredil poškodbo, da bi policiste prisilil ustaviti avto, je enega izmed njih brcnil, nato pa skušal pobegniti. Ko so ga uspeli zgrabiti, je silovito planil nad policista, ga podrl za tla ter nadaljeval z begom. Policist, ki je dohitel osumljenca, je uporabil poprov sprej, da bi ga ustavil. Policisti so nato transidentificiranega moškega udarili s palicami, potem ko so ga končno obkrožili na parkirišču.

Zadnji del policijske akcije je posnela skupina študentov Univerze Bocconi. Videoposnetek je bil pozneje objavljen na družbenih omrežjih, nekateri uporabniki Twitterja pa so policijo obtožili uporabe prekomerne sile na "nemočni trans osebi". Drugi uporabniki so začeli širiti pripoved, da je bil Brazilec napaden zgolj zato, ker je "transspolna oseba". Dogodek so hitro izkoristili nekateri mediji, ki obtožujejo policijo "brutalnega napada neoborožene transženske" in "spodbujanja nasilja proti transspolnosti"

V svojem odzivu je milanski župan Giuseppe Sala dejal, da se incident preiskuje in da so policiste začasno suspendirali. Toda Daniel Vincini, predsednik policijskega sindikata, je ponovil, da so policiste poklicali zaradi pritožbe, da Brazilec nadleguje otroke. "Policija je opravila svojo dolžnost in preprečila, da bi ta oseba poškodovala otroke v šoli. Naši odvetniki so jih pripravljeni podpreti," je dejal Vincini. Povedal je tudi, da je oseba policiste napadla s pljuvanjem v obraz, "s krvjo sline" .

Kot je kasneje povedala Bruna, je bila "zelo vznemirjena, ker sem se zjutraj prepirala z nekaterimi Južnoameričani, vendar ni res, da sem bila gola v parku. Bila sem navdušena, prejšnji večer sem bila pijana in sem pokadila džojnt. Ampak nisem naredila nič narobe, nikogar nisem udarila. V jezi sem se ugriznila v roke in se porezala." Pobeg opravičuje s strahom pred policisti. 

Levičarski politiki v Italiji so že pozvali, naj se primer predloži v presojo poslanski zbornici – spodnjemu domu italijanskega parlamenta. H kaznovanju policistov je pozval tudi levičarski regionalni svetnik Onorio Rosati, rekoč: "Takoj zatremo to nasilje. Noben zločin, ki ga je zagrešila ženska, ni opravičen s tem nasiljem."

Medtem je milansko tožilstvo začelo s preiskavo obtožb, da je policija uporabila neupravičeno silo. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  28 .05. 2023 ob  09: 25
Učna ura o spolu v par stavkih.
Če maš lulka si moški.
Če imaš češpljico in dojke si ženska.

Konec pouka.
Ostalo je odpad
manemebasat |  27 .05. 2023 ob  15: 02
Moski spol in zenski spol. Vse ostalo so spake/napake!
Branislav |  26 .05. 2023 ob  21: 59
-15
Naslov novice regional obala razpihuje sovraštvo. Zakaj regionalna obala transseksualno žensko obravnava kot moškega? Res je, da ni biološka ženska, je pa transseksualna ženska, zato obstaja razlika med žensko in transseksualno žensko. A imenovati jo moški je žaljivo. Ker je bila podvržena hormonskemu zdravljenju in operacijam, zaradi katerih je spremenila svoj biološki spol.
Martin Kacur |  26 .05. 2023 ob  16: 15
Ma sem mislil, da je samo pri nas narobe svet.
manemebasat |  26 .05. 2023 ob  15: 10
17
Spako polit z bencinom pa zazgat!
hribi |  26 .05. 2023 ob  12: 58
38
Tudi jaz se strinjam da policija ni ravnala pravilno
Glede na zapisano, kaj je ta stvor počel, bi ga morali ustreliti na mestu.