PREDRZNA POTEZA VOZNIKA V SEČOVLJAH SE JE IZKAZALA ZA VELIKO NAPAKO: 72-letnika po vrivanju v kolono doletela takojšnja karma

Kronika

Minuli konec tedna je bil prometno zelo obremenjen. Pred mejnimi prehodi s Hrvaško so se vile dolge kolone vozil, ki so v petek in soboto čakali na izstop, v nedeljo pa predvsem na vstop v državo. Nejevoljo voznikov, ki so potrpežljivo čakali, da prečkajo mejo na mejnem prehodu Sečovlje, pa je v petek povzročil predrznež pod vplivom alkohola. Kaj je storil?

Fotografija je simbolična. 

V petek ob 19.22 so policisti na mejnem prehodu Sečovlje opravljali mejno kontrolo na izstopu iz Slovenije. Zaradi povečanega prometa se je kolona vozil, ki so čakala na izstop, začela večati, policist pa je opazil vozilo, ki je prehitevalo počasi premikajočo se kolono in se pred mejnim prehodom vrinilo nazaj vanjo. To je seveda povzročilo nejevoljo pri voznikih, ki so potrpežljivo čakali na prestop meje.

Policist je 72-letnemu vozniku, državljanu Slovenije, odredil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, sledi mu obdolžilni predlog, so sporočili s koprske policijske uprave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija