Pregled investicij v Občini Piran

Piran

V sklopu tematske priloge v tednu, ko občina Piran obeležuje svoj praznik, smo pripravili preglednico investicij v občini. V letošnjem letu je občina Piran zaključila s številnimi investicijami in pričela z novimi. 

Poleg štirih novih pridobitev, katerih otvoritev je bila ali bo v tem tednu (med 14. in 19. oktobrom), ko Občina Piran obeležuje in praznuje občinski praznik, so v letu 2013 izvedli prenekatere investicijske in druge projekte.

 

Vse ostale investicije si lahko ogledate v pričujoči fotogaleriji.

Poleg investicij, ki si jih lahko ogledate v fotogaleriji, so bili izvedeni različni razpisi ter projekti. Naj naštejemo še nekatere, kot so: izgradnja pločnika v obrtni coni, začel je delovati projekt Kažun  celovita skrb za brezdomne. Dokončana je bila čistilna naprava "Sečovlje 2" in tudi čistilna naprava v Svetem Petru. Izveden je bil razpis za ureditev centra Strunjana, za kar so pridobili evropska sredstva. Postavljen je bil preventivni radar v Novi vasi, trenutno pa še poteka projektna naloga zbiranja idej za skladišča soli. 

Prometna ter druga infrastruktura

Osvetlili so skulpturo v Rožnem vrtu v Portorožu in prehod pod magistralno cesto v Sečovljah. Uvedli so brezplačno modro telefonsko številko redarske službe, podeljena pa je bila nadomestna koncesija za zobozdravnika. Izveden je bil razpis za oddajo kavarne v Mestni galeriji Piran v najem, ki je tako končno spet zaživela. Postavili so tri klopi na Podvozni cesti v Luciji, uredili parkirna mesta za mopede in motorje v Piranu. Uredili so prometno signalizacijo na Koprski ulici v Portorožu, pridobili gradbeno dovoljenje za Dom vodnih športov in uredili ter strokovno očistili Spomenik padlim pomorščakom v Portorožu. 

Deli novico:

porto |  15 .10. 2013 ob  21: 06
Čestitam za nasutje plaže na Seči upam sa jo boste še razširili