PREKOLESARIL OD AVEZZANA DO PORTOROŽA: S seboj prinesel pomembno sporočilo (FOTO)

Piran

Spodbujanje kolesarjenja in trajnostne mobilnosti v Evropi je ključnega pomena za razvoj turizma in športa v italijanski pokrajini Abruci kot tudi v občini Piran. To so cilji, na katerih temelji podvig ultra-kolesarja Martina Scipionija, ki je od 14. do 16. septembra prekolesaril od Avezzana do Portoroža, so sporočili s piranske občine.

Župan in občinski svet mesta Roseto degli Abruzzi sta kolesarju podelila brezplačno pokroviteljstvo in kolesarski pobudi izrazila podporo z namenom spodbujanja in ozaveščanja o pomenu kolesarjenja.

Kolesarska tura se je začela 14. septembra v Avezzanu, Scipionijevem rojstnem kraju. Vključevala je krajši postanek v krajih Cologno Spiaggia in Roseto degli Abruzzi, kjer so kolesarja sprejeli vsi, ki so prispevali k izvedbi športne pobude. Martin Scipioni je po dveh postankih, in sicer v Osimu (Ancona) in Miri (Benetke) prikolesaril v Portorož, kjer ga je sprejel podžupan občine Piran Christian Poletti.

"Namen kolesarskega podviga je spodbujati trajnostni in odgovorni turizem, ki z nizkim negativnim vplivom na okolje ter dobrim vplivom na počutje lokalne in evropske skupnosti ohranja naravne in kulturne vire," pravita župan Mario Nugnes in Martin Scipioni. "Kolesarska tura služi kot podpora razvoju čezmejnih turističnih kolesarskih poti, cest in druge infrastrukture, ki prispeva k razvoju trajnostnega turizma."

Pomembno sporočilo, ki ga kolesar želi poslati vsem, je namenjeno predvsem mladim: spodbujati športno udejstvovanje, ki se po smernicah Evropske unije ne osredotoča le na preživljanje prostega časa in osebno dobro počutje, temveč ima velik vpliv na gospodarstvo države in je pomemben kazalnik gospodarske rasti, so še zapisali na piranski občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija