PREPLAH IN PANIKA V NOVI GORICI: Policisti obveščeni, da se na sodišču nahaja bomba

Kronika

Danes ob 9.22 so policisti policijske postaje (PU) Nova Gorica bili obveščeni o tem, da se v prostorih pravosodnega objekta na Goriškem nahaja potencialno nevaren predmet. Policisti so kraj zavarovali, stavbo izpraznili in jo pregledali. Policisti po pregledu objekta nevarnih predmetov niso odkrili in ugotovili, da je šlo za lažno najavo. V pregled zgradbe so bili poleg večjega števila policistov z območja PU Nova Gorica vključeni tudi vodniki službenih psov za odkrivanje eksplozivnih sredstev.

Fotografija je simbolična.

Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in sumov uradno pregonljivega kaznivega dejanja s poglavja zoper javni red in mir.  O vseh ugotovitvah policija sproti obvešča pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Po poročanju Slovenskih novic je šlo za preplah na novogoriškem sodišču, policisti pa naj bi dobili dojavo, da je v stavbi bomba.

Tam naj bi danes potekalo sojenje primorskemu tiktokerju Ireneju Bizjaku, bolj znanemu pod vzdevkom Vegan. Ta je najprej napovedal, da se obravnave danes ne bo udeležil, nato pa si premislil in napovedal prisotnost. Kljub vsemu slednjega danes na sodišče ni bilo. Ob isti uri naj bi potekalo tudi sojenje Danijelu Maksimoviću, ki mu sodijo zaradi poskusa uboja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija