PREPRIČLJIV DOKAZ IZ HOLLYWOODA V PRIMERU SMRTI TRŽAČANKE: "Tista na Piazzale Goberti je ona" (FOTO)

Kronika

63-letna Liliana Resinovich je v Trstu izginila decembra 2021, njeno truplo so našli v začetku januarja 2022 v parku Sv. Ivana. Tožilstvo je po enem letu predlagalo ustavitev preiskave, saj naj bi vse kazalo na to, da je storila samomor. Vendar je sodnik odločil, da se preiskava nadaljuje. Marca lani je v italijanski televizijski oddaji Chi l'ha visto? nastopil strokovnjak sodne medicine, ki je navedel 'spregledane' podatke obdukcije in od takrat novim in presenetljivim podrobnostim primera ni videti konca. Lilianino truplo so pred dnevi izkopali. Sinoči je v oddaji Chi l'ha visto? nastopil Tržačan Daniele Auber, ki že vrsto let živi v Hollywoodu, kjer dela za ameriško filmsko industrijo. Ustvaril je videoposnetek, ki razblinja pomemben dvom.

Daniele Auber se poklicno ukvarja s posebnimi filmskimi učinki in tokrat je razblinil dvome med preiskovalci primera smrti Liliane Resinovich. Gre za posnetek kamer videonadzora, za katerega so nekateri prepričani, da silhueta ženske na posnetku, ki prečka Piazzale Gioberti, ni Resinovicheva.

Auber je primerjal silhueti na posnetkih dveh kamer videonadzora, ena je postavljena na policijski šoli San Giovanni in druga na mestnem avtobusu, ter ju povezal. Odstranil je vrečke za smeti, ki jih je nosila Liliana in dodal svetlobo. Uredil je tudi torbico, ki jo je tistega dne nosila čez ramo. Obe silhueti je nato postavil v skoraj identičen položaj in dokazal, da se figuri ujemata. Poleg tega je s pomočjo črt pokazal natančno višino ljudi, ki so hodili nekaj metrov pred Liliano.

Kot je marca lani v isti televizijski oddaji dejal strokovnjak sodne medicine Vittorio Fineschi, naj bi bile na truplu 63-letnice jasno vidne modrice na desni ličnici, na levi strani glave naj bi imela buško, ki bi lahko bila posledica padca, na desni roki pa več ran. Na nogah naj bi imela vidne znake, ki nakazujejo, da je bilo truplo v stiku z vodo ali vlago. Hipotezo o samomoru je ovrgel.

Dodal je še, da je tržaški patolog vse te znake v obdukcijskem poročilu omenil, a jih nihče ni interpretiral. Kot je pojasnil, obstajajo samomori z zadušitvijo, ki jih ljudje storijo s plastičnimi vrečkami, kot naj bi se zgodilo tudi v primeru Liliane, a je hkrati dodal, da žrtve v takih primerih prej zaužijejo zdravila, česar pa Tržačanka ni storila.

63-letnica je 14. decembra 2021 pri Sv. Ivanu, v neposredni bližini njenega doma, v zabojnik za smeti odvrgla odpadke, nato pa izginila. Nekaj minut za Liliano je po isti Ulici san Cilino šla njena soseda Gabriella, ki pa Liliane ni videla, kar je nenavadno. V oddaji Chi l'ha visto? so izpostavili, da se ugotovitve preiskovalcev in odvetniške ekipe, ki je prav tako raziskovala, ne ujemajo.

Odvetniki so prepričani, da ženska, ki so jo ob 8.50 ujele kamere videonadzora mestnega avtobusa, ni Liliana, zato so preiskovalnega sodniki prosili, naj še enkrat preverijo čas, ki naj bi ga pokojnica potrebovala od zabojnikov do avtobusa.

13. februarja letos so pri Sv. Ani izkopali krsto z Lilianinim truplom in jo po odločitvi sodišča prepeljali v Milano, kjer bodo ponovno opravili obdukcijo, vodila jo bo Cristina Cattaneo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija