PRETEPEL PARTNERKO, PA TEKAL NAPOL GOL OKOLI ČRPALKE: Policisti PU Koper so ga ujeli pod vplivom drog

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v soboto ob 13.45 dobili obvestilo, da na bencinskem servisu v Štanjelu okoli teka napol gol moški. Naknadno so policisti ugotovili, da se je isti moški pred tem doma sprl s partnerko in jo pretepel. Vozil je pod vplivom prepovedanih drog. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba. Na kraj je bil poklican zdravnik, ki je odredil hospitalizacijo.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 121 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 309 klicev. Obravnavali so 41 prometnih nesreč z materialno škodo ter dve z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi, s področja kriminalitete so obravnavali pet vlomov in šest tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v sedmih primerih. Na območju Policijske uprave Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 8 nezakonitih prehodov državne meje.

V petek je izpred lokala v Portorožu je nekdo ukradel šest palm. Lastnik je oškodovan za približno 1500 evrov.

Policiste so v petek so iz koprske prodajalne obvestili, da moški grozi, zmerja in krade artikle. Policisti so 48-letnika izsledili na parkirišču. Izdali so mu plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem reku in miru in ker pri sebi ni imel dokumentov. Sledi še hitri postopek, ker je imel pri sebi manjšo količino prepovedane droge.

V petek je v Postojni nekdo poskušal vlomiti v stanovanje, medtem ko so stanovalci spali. Ugotovili so zjutraj, opravljen je bil ogled kraja.

V petek je v vasi Lokev pri Sežani nekdo iz omarice za defibrilator ukradel opremo, ki je poleg defibrilatorja (nastavki, pripomočki za oživljanje ipd.).

V zaselku pri Sv. Antonu je v petek nekdo vlomil v hišo in lastnikom ukradel zlatnino.

Na Debelem rtiču so v petek poskušali vlomiti v počitniško hišico v kampu, vendar so od dejanja odstopili in pobegnili, ko jih je zalotil varnostnik.

V soboto je pri Postojni na gradbišču 79-letni moški ukradel cestno rešetko in druge predmete. Rekel je, da je predmete našel po cesti, delavci so poklicali policijo. Moški je imel v vozilu pokrov jaška, kapo vodovodne cevi in opažno ploščo, vse predmete je vrnil. Izdan mu je bil plačilni nalog, ker pri sebi ni imel dokumentov, podana bo kazenska ovadba za tatvino.

V soboto ob 20. uri so nas poklicali iz ene od trgovin v Kopru, kjer je moški neobvladljivo vpil in ni želel zapustiti prodajalne. Pred tem je ukradel poln nahrbtnik artiklov, zatem pa odrinil zaposlenega ter v zaposlene metal predmete. Kraj je zapustil pred prihodom policije. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje roparske tatvine.

V nedeljo je nekdo vlomil v vikend hišo pri Gračišču. Odnesel ni nič.

V Izoli je nekdo danes ponoči ukradel moped Piaggio Energy NRG Power, brez akumulatorja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija