PRETRESLJIVE PODROBNOSTI O STANJU 13-LETNIKA, KI JE STRELJAL V BEOGRADU: Ves čas sprašuje, ali je popularen (VIDEO)

Kronika

13-letnik, ki je z očetovo pištolo v Beogradu na OŠ Vladislav Ribnikar ubil osem sošolcev in varnostnika, niti šest dni po grozljivem zločinu ni pokazal nobenega obžalovanja. Deček se nahaja v izolaciji na Kliniki za nevrologijo in psihiatrijo za otroke in mladino, je popolnoma miren in postavlja samo dve vprašanji: "Kdaj bom šel od tod? Kakšni so odzivi na to, kar sem naredil?"

13-letnik, odkar je na nevrološki kliniki, ne sprašuje po nobenih stikih, poročajo srbski mediji. Niti ni vprašal, da bi videl starše. Vedel naj bi se, kot da je samo vprašanja časa, kdaj bo zapustil kliniko oziroma kdaj bo spet svoboden. Čaka ta trenutek in glede na vse je prepričan, da se bo to zgodilo kmalu.

Drugo vprašanje, ki ga postavlja, je povezano s tem, kakšen vtis je naredil, kakšni so odzivi na njegovo dejanje, kaj se dogaja zunaj. Njegova pričakovanja so, da je popularen in da se bodo nekateri ljudje zbrali pod njegovim oknom in mu skandirali, je povedal sogovornik za medije.

Deček ne prejema nobenih pomirjeval, ker je popolnima miren in jih ne potrebuje. Skupina zdravnikov preučuje dejstva in stanje dečka, preden je prišlo do grozljivega zločina. V nekem trenutku je prenehal streljati, čeprav je imel pri sebi še dva šaržera oziroma 34 nabojev. Ubijati naj bi prenehal zaradi napada panike, ki ga je doživel.

In nekatere otroke je pred smrtnimi streli rešil prav napad panike, ki ga je doživel 13-letnik. Odšel je na šolsko dvorišče, izpraznil pištolo in poklical policijo.

Spomnimo, pretresljiv pokol se je zgodil 3. maja v beograjski osnovni šoli na Vračaru, ko je sedmošolec vstopil v šolo z očetovim orožjem. Najprej je ustrelil varnostnika in dežurne učence, nato je strelski pohod nadaljeval po šolskem hodniku do kabineta za zgodovino, kjer je ubil še pet vrstnikov, ranil pa učiteljico zgodovine in še šest otrok.

Včeraj se je na tisoče ljudi v tišini sprehodilo po ulicah v središču Beograda in tudi po drugih srbskim mestih na protestu 'Srbija proti nasilju'. Zahtevali so odziv države.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija