PRI BENCINSKEM SERVISU OB ŠMARSKI CESTI: Kljub tej potezi po nesreči ga čaka kazenska ovadba

Kronika

Včeraj popoldan so koprski policisti bili obveščeni, da je 2. februarja 84-letna ženska hodila po pločniku ob Šmarski cesti proti Šmarjam. Ko je šla po prehodu za pešce mimo bencinskega servisa, je s servisa pripeljal 65-letni voznik z osebnim avtomobilom, jo spregledal in trčil vanjo. Zatem jo je odpeljal v Splošno bolnišnico Izola na pregled, od koder so policiste obvestili, da ima hujše poškodbe (zlom gležnja). Sledi zbiranjem obvestil in kazenska ovadba za povzročitelja.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 122 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali sedem tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v treh primerih.

Na cestah

Policisti so bili včeraj zjutraj obveščeni, da po avtocesti od izvoza Divača proti Senožečam vozi star Jeep, ki vleče kamp prikolico brez luči. Policisti so vozilo italijanske registracije izsledili. 50-letni državljan Romunije je peljal brez prižganih luči in ni imel nameščenih stranskih ogledal, na prikolici pa je imel naloženo kamp prikolico. Zaradi navedenih prekrškov so ga oglobili.

Kraja v trgovini

Dopoldan je v eni od koprskih prodajaln ženska ukradla artikle, zmerjala zaposlene in se uprla varnostnici. 23-letnici sledi kazenska ovadba, izdan ji je bil tudi plačilni nalog.

Nasilje v družini

V Ilirski Bistrici je nasilen moški grozil družinskim članom. Ker je bil pod vplivom alkohola in prepovedanih drog, ga niso spustili v hišo. Policisti so ga izsledili in mu odredili pridržanje ter mu izdali plačilni nalog za več kršitev.

Ilegalne migracije

Ob 19.30 so imeli policisti na počivališču Ravbarkomanda kombi VW caravella, latvijske registracije, ki ga je vozil 25-letni državljan Latvije. Poleg njega je bilo v vozilu še šest državljanov Latvije ter trije državljani Sirije, trije državljani Turčije in dva državljana Egipta. Postopki še potekajo, za voznika je bilo odrejeno pridržanje.

Pod vplivom alkohola in prepovedanih substanc

Ob 13.25 je na parkirišču v Kopru voznica z osebnim avtomobilom poškodovala dve parkirani vozili. 24-letnici je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,71 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu so ob 23. uri ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je hitri test za droge pokazal prisotnost kanabisa. Odrejen je bil strokovni pregled, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.30 so v Izoli ustavili 61-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,95 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

V Seči so ob 2.30 ustavili 30-letno voznico tovornega vozila (kombi), pri kateri je hitri test za droge pokazal prisotnost kanabisa. Odrejen je bil strokovni pregled, ki ga je odklonila, sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija