PRI REKI TRČILA VLAK IN TIRNO VOZILO: Materialna škoda je velika (FOTO)

Kronika

Pri Reki sta davi trčila tovorni vlak in tirno vozilo za vzdrževanje železniške infrastrukture, so sporočili iz podjetja Hrvatske željeznice (HŽ). Uradni vzrok nesreče še ni znan, promet na delu proge pa je prekinjen. V nesreči po dosedanjih informacijah ni bilo poškodovanih, gmotna škoda pa naj bi bila velika.

Nesreča se je zgodila okoli 9. ure med železniškima postajama Meja in Škrljevo vzhodno od Reke.

Tovorni vlak prevoznika Rail Cargo Carrier - Croatia, ki je vozil iz smeri Zagreba proti Reki, se iz za zdaj še neznanih razlogov ni ustavil na železniški postaji Meja, čeprav bi se moral. Ko je zapustil postajo, je na progi naletel na tirno vozilo za vzdrževanje železniške proge HŽ, trčil vanj in iztiril.

Teška željeznička nesreća između kolodvora Meja i Škrljevo Jutros u 8.47 sati između kolodvora Meja i Škrljevo došlo je...

Posted by SPVH - Sindikat prometnika vlakova Hrvatske on Ponedjeljak, 11. decembar 2023.

Po neuradnih informacijah, ki jih navaja reški Novi list, se tovorni vlak ni zaustavil, ker so mu odpovedale zavore. Delavce HŽ, ki so delali ob progi, so pravočasno opozorili na prihod vlaka, tako da so se nesreči izognili.

Gmotna škoda je po navedbah Novega lista velika. Poleg prevrnjenih vagonov je poškodovan velik del železniške proge, pa tudi sistem električnega napajanja. Žito, ki ga je prevažal vlak, se je razsulo po progi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija