PRIHOD PRVE KRIŽARKE NAZNANIL ZAČETEK SEZONE: Letos jih v Kopru pričakujejo 75 (FOTO)

Koper

Minuli petek je v Koper prispela prva križarka in s tem naznanila uraden začetek sezone prihodov potniških ladij. Sezona se bo aprila razcvetela, saj se bo ob potniškem terminalu privezalo šest potniških ladij, v celotni letošnji sezoni pa jih pričakujejo kar 75. Največji obisk bomo sicer zabeležili septembra in oktobra, ko bo Koper obiskalo tudi do štirinajst ladij na mesec.

Na spletni strani Mestne občine Koper so zapisali, da bi lahko vse pričakovane potniške ladje v letošnji sezoni na svojem krovu pripeljale več kot 125.000 potnikov in dobrih 61.000 članov posadke. Največ potniških ladij bo Koper obiskalo v oktobru, in sicer 14, sledijo september s 13 prihodi ter junij in julij z 11 prihodi ladij.

Kot prva v aprilu bo v soboto, 13. aprila, iz Trsta k nam priplula potniška ladja MSC Armonia ladjarja MSC Cruises, ki se bo v osrčje našega mesta vrnila tudi v soboto, 20. aprila. Potniška ladja bo na krovu prevažala 2.000 potnikov in 730 članov posadke.

V nedeljo, 14. aprila, se bo ob potniški terminal privezala Viking Star ladjarja Viking Cruises, sicer stara znanka koprskega pristanišča. Potniška ladja bo Koper obiskala tudi v torek, 30. aprila.

V nedeljo, 21. aprila, bo iz Benetk priplula potniška ladja Viking Sea ladjarja Viking Cruises. Na krovu bo predvidoma prevažala 900 potnikov in 700 članov posadke.

Današnji utrip v Kopru. V mesto je prišla prva letošnja križarka. ☀️

Objavil/a Regional dne Petek, 29. marec 2024

V nedeljo, 28. aprila, pa se bo v našem pristanišču zasidrala manjša luksuzna potniška ladja Monet ladjarja Atlantagent.

Mestna občina Koper je tudi letos poskrbela, da bodo turistke in turisti prve oziroma zadnje nakupe lahko opravili kar na potniškem terminalu. V treh hiškah bodo na voljo spominki, v dveh pa ponudba turističnih agencij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija