PRIJELI NAJBOLJ ISKANEGA HRVAŠKEGA UBEŽNIKA: S slovenskimi dokumenti se je izdajal za slovenskega policista (FOTO, VIDEO)

Kronika

37-letni Manuel Vulić, ki ga je Interpol označil za enega najbolj iskanih hrvaških ubežnikov, je bil prijet v Kolumbiji, poročajo tamkajšnji mediji. Pri sebi je imel slovenski potni list, slovensko osebno izkaznico in izkaznico, s katero se je identificiral kot policist Republike Slovenije. Predstavljal se je pod imenom Borut Mozgan.

Vulić je osumljen, da je od leta 2019 do 2022 organiziral in financiral uvoz kokaina iz Južne Amerike v Evropo z ladjami za prevoz prehranskih izdelkov, poleg tega pa tudi angažiral ljudi, ki so nadzirali označene kontejnerje.

37-letni Vulić sicer prihaja iz Zagreba, prijet pa je bil v zahodnem kolumbijskem mestu Pereira, kjer je bil znan pod vzdevkom 'Veneno', kar pomeni strup. Z družino je praznoval rojstni dan v luksuznem hotelu, kmalu zatem pa ga je šest kilometrov stran aretirala policija. Pri sebi je imel slovenski potni list, slovensko osebno izkaznico in izkaznico, s katero se je identificiral kot slovenski policist – z imenom Borut Mozgan. Predstavljal se je kot mednarodni policist, angažiran za diplomatske misije v Kolumbiji.

Hrvaški pravosodni organi Vulića sumijo članstva v kriminalni organizaciji, uboja in posedovanja, proizvodnje ter tihotapljenja orožja in eksploziva. Trenutno je v kolumbijskem priporu in čaka na odločitev glede izročitve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  07 .05. 2023 ob  17: 46
-1
Mogoče je dokumente dobil od prejšnjega policijskega ministra?