PRIJELI ŠE ENEGA SLOVENCA, KI JE BIL NA BEGU: Pred tremi leti pobegnil iz zapora, zdaj se je želel zaposliti v Avstriji

Svet

Na avstrijskem Koroškem so v sredo aretirali 37-letnega slovenskega državljana, ki mu je pred tremi leti uspelo pobegniti iz zapora v Nemčiji, je danes sporočila tamkajšnja policija. Odkrili so ga med rutinskim nadzorom v Beljaku. Policija ga je pridržala, ko so ugotovili, da ga iščejo z dvema evropskima nalogoma za prijetje.

Moškega so leta 2009 in 2018 v Nemčiji obsodili na skupno osem let zapora zaradi kriminala, povezanega z drogami. Med izhodom iz zapora za obisk terapije leta 2020 pa mu je uspelo pobegniti iz Nemčije, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Policija je sporočila, da se je skrival v različnih državah članicah EU, sedaj pa se je skušal preseliti v Beljak in se tam zaposliti, poroča avstrijski portal 5 Minuten. Odkrili so ga med rutinskim nadzorom v Beljaku, nedaleč od Slovenije, in ga predali pravosodnim organom v Celovcu.

Spomnimo, pred nekaj dnevi smo poročali, da so tamkajšnje oblasti na Jahorini aretirale enega najbolj iskanih kriminalcev v Evropi, 33-letnega Mladena Samardžijo, ki ima tako slovenski kot bosansko-hercegovski potni list. Prijeli so ga na podlagi suma vpletenosti v trgovino z mamili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija