PRIMORJE RAZPRODAJA: Ajdovska občina kupila dve parceli

Vipavska dolina

Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec je na današnji dražbi prodal dve od štirih ponujenih zemljišč. Obe je kupila Občina Ajdovščina, saj ležita v obrtnih conah. Na eni izmed njih naj bi stal tudi del velikega projekta, nekakšne razstavne tržnice Vipavske doline, ki ga občina načrtuje uresničiti v prihodnjih letih.

Stečajni upravitelj Primorja je na že tretji dražbi prodajal tri sklope zemljišč, ki se nahajajo v dveh poslovnih conah v bližini obvoznice oziroma med obvoznico in hitro cesto v Ajdovščini.

Za največje zemljišče v velikosti 16.565 kvadratnih metrov z izklicno ceno skoraj 580.000 evrov ni bilo dražiteljev. Za drugi sklop se je potegovala samo Občina Ajdovščina, ki je zemljišči kupila po izklicni ceni 55.405 evrov. Prvo med njima je veliko 1455 kvadratnih metrov, drugo pa le 128 kvadratnih metrov.

Za tretji sklop zemljišč pa so bili trije dražitelji. Vendar je ajdovska občina uveljavljala predkupno pravico. Kot je za STA povedal ajdovski župan Tadej Beočanin, tudi to zemljišče potrebujejo za svoje načrtovane investicije, njegov nakup pa napoveduje na eni prihodnjih dražb.

"Obe danes kupljeni zemljišči sta v obrtnih conah. Eno je v obrtni coni v Talih in bo na dolgi rok tudi namenjena dokončanju izgradnje obrtne cone in potem potencialnim investitorjem na tem območju. Druga parcela je prav tako v obrtni coni, ki pa jo bomo dolgoročno namenili Expu Vipavske doline, tako da je ta parcela že ena tistih v sklopu, ki jih potrebujemo za umestitev tega sejemskega prostora," je po dražbi povedal Beočanin.

V projekt Expo Vipavske doline so poleg sejemskega prostora umestili tudi hotel, ki bi služil tudi potrebam kongresnega turizma, večji center za zbiranje in nadaljnjo prodajo kmetijskih pridelkov iz Vipavske doline ter večja restavracija. Pričakujejo namreč, da bo območje služilo tudi kot avtocestno počivališče ob hitri cesti, o čemer se z Darsom še dogovarjajo.

Za izgradnjo celotnega kompleksa bo Občina Ajdovščina iskala tudi soinvestitorje. Prve ocene pa kažejo, da se bo vrednost investicije gibala okrog petih milijonov evrov.

Današnjo dražbo premičnin v sklopu Primorjevega objekta ABK v Ajdovščini pa so odpovedali, saj nihče ni vplačal varščine.

Deli novico: