PRIMORKA OBVLADALA VLOMILCA: "Zgrabila sem ga in rekla, da ne gre nikamor, ker bom poklicala policijo" (FOTO)

Kronika

Za 24-letno Novogoričanko je bil včeraj povsem običajen dan, dokler nekaj minut pred 15. uro ni prišla iz službe domov in v stanovanju zalotila vlomilca. Ostala je prisebna in ko je poskušal pobegniti, ga je zgrabila okrog vratu. Kar nekaj časa sta se prerivala, a ga je uspela obvladati do prihoda policistov.

Forenziki so po prijetju vlomilca zavarovali sledi. (Foto: zasebni arhiv Sarah Durnik)

24-letna Novogoričanka Sarah Durnik se je včeraj popoldne vrnila iz službe 15 minut prej kot običajno. Imela je nujen opravek, zato je iz službe odšla malce prej in ravno dovolj zgodaj, da je v svojem stanovanju naletela na vlomilca. "Službo imam čez cesto, dve minuti hoje. Kot običajno sem prišla domov, odklenila vrata in čakala, da priteče maček. Vsak dan priteče, včeraj pa ga ni bilo," pripoveduje Sarah. Pogledala je v kopalnico in kuhinjo, mačka ni bilo nikjer. Ko je odprla vrata spalnice, je za vrati zagledala čepeti neznanca.

"Najprej sem mislila, da je soprog, ki me je želel za hec prestrašiti. Potem pa sem videla, da je manjši in bolj šibek od moža. Vprašala sem ga, kaj dela tukaj, on pa je odgovoril, da se je zmotil in da gre. Ko je hotel oditi, sem ga zgrabila okrog vratu, začel se je upirati, telefon pa sem imela na drugi strani stanovanja. Rekla sem mu, da ne gre nikamor, ker je v mojem stanovanju in da bom poklicala policijo," opisuje potek dogodkov Sarah.

Njen soprog je trener borilnih veščin in kot pravi Sarah, sama ne trenira, včasih pa je 'za statista' soprogu, kar se je očitno izkazalo kot zelo dobra praksa za samopomoč. "Vedela sem, da ga moram močneje stisniti, da je postal šibek in sem ga lahko odvlekla pod roko na drugi konec stanovanja, kjer sem imela telefon. Poklicala sem 112, dala telefon na zvočnik in zavpila kje sem in kaj se je zgodilo. Potem pa je trajalo, ker so me morali prevezati na 113. Še enkrat sem morala povedati, kje sem in kaj se dogaja," pripoveduje Sarah.

Vlomilec se seveda ni dal in je poskušal pobegniti. "Prerivala sva se kar nekaj časa. Sedla sem nanj, da ne bi pobegnil in ker policistov po sedmih minutah še vedno ni bilo, sem še enkrat poklicala. Izkazalo se je, da so me slabo slišali in so šli na drugi naslov, na srečo le 100 metrov stran. Potem se takoj prišli, a niso mogli v stanovanje, ker sem za seboj zaklenila, ko sem prišla domov. Tako da sem se morala z vlomilcem pod roko odvleči še do vhodnih vrat, da sem odklenila, potem so policisti takoj skočili nanj."

Na PU Nova Gorica so potrdili, da so bili včeraj ob 14.47 obveščeni, da je 24-letna oškodovanka ob prihodu domov zalotila vlomilca in ga s fizično silo zadržala na kraju do prihoda policistov. Izkazalo se je, da je vlomil 39-letnik doma z območja Brežic, ki je iz stanovanja poskušal ukrasti večjo vsoto gotovine in zlat nakit. Odvzeli so mu prostost in ga zaslišali, zvečer pa so ga izpustili iz pridržanja. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo na tožilstvo.

Sarah moškega, ki je vlomil v njihovo stanovanje, nikoli prej ni videla. Zagotovo pa ne bo nikoli pozabila, kot pravi, njegove čepice z napisom 'Game of Thrones'. Ko so policisti moškega prijeli, mu odvzeli prostost in so na kraj prišli forenziki, je Sarah naredila nekaj fotografij, ki jih prilagamo v članku. In seveda se je na koncu našel tudi maček, kot je povedala Sarah, je bil ves čas skrit pod posteljo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  01 .06. 2019 ob  12: 38
Vse lepo in prav. Zanimiv podatek je ta, da je ime , priimek in slika "žrtve". A ni to skregano z logikojQuery1123023347041220402054_1559384600060??? Samo v slovenskih medijih doživiš česa podobnega!
Eho |  31 .05. 2019 ob  01: 29
Dobro, da vlomilcu ni vrat zavila. Vsi reskirajo...Vlomilci reskirajo tudi...Kaj je prav kdo ve....Važno, da jima ni počil film...Oba bi obžalovala že naslednji trenutek...Ne glede na to komu bi počil film od njiju...
vseved |  30 .05. 2019 ob  18: 50
@ bubobubo, če bi bil dedec kot ti,...
bubobubo |  30 .05. 2019 ob  18: 36
če bi bil "ta pravi" vlomilec, bi se verjetno drugače končalo....ta je bil bolj švoh
Prognostik |  30 .05. 2019 ob  17: 24
...da se je zmotil in da gre... HAHAHA
td |  30 .05. 2019 ob  17: 14
14
Najbolj sem se bal, da bo kje sledila slaba novica, da se je mucu kaj zgodilo, na srečo se ni. Drugače pa nisem prepričan, če je naredila razumno, morda pogumno, ne pa razumno. Bi razumel, če bi mož. Potencialno ima lahko vlomilec pri sebi nož ali drugo orožje in bi se lahko tudi čisto drugače končalo in bi namesto navadnega vloma obravnavali tragedijo. Je treba vedno pomislit, da materialne zadeve lahko nadomestiš, življenja pa ne.
vseved |  30 .05. 2019 ob  16: 25
16
Bravo Sara.Samo škoda, da mu ni zlomila roke.