PRIMOŽ ROGLIČ DOBIL GIRO D'ITALIA: Roza majico prvič v zgodovini oblekel Slovenec (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je pred skupno zmago na kolesarski dirki po Italiji. Kolesar ekipe Jumbo-Visma je namreč dobil odločilno, 20. etapo - 18,6 kilometra dolg gorski kronometer na Svete Višarje. Do danes vodilnega Britanca Gerainta Thomasa je premagal za 40 sekund in ima pred zadnjo, ravninsko etapo 14 sekund prednosti.

Roglič je pred etapo zaostajal 26 sekund, na brutalno težki progi pa je pred velikim številom slovenskih navijačev doživljal pravo dramo. Potem ko je bil najhitrejši na vseh vmesnih časih in ko je bilo že videti, da bo "zlomil" Thomasa, se mu je okoli 2 km pred ciljem snela veriga. Izgubil je vsaj 10 sekund, kazalo je, da od zmage ne bo nič.

A težave so mu vlile dodatnih moči in motiva. V zaključku vzpona je bil močnejši od Thomasa, ki se je moral zadovoljiti z drugim mesto. Še dve sekundi več Britanca je na tretjem mestu zaostal Portugalec Joao Almeida. Isti vrstni red, kot je bil v kronometru, je dan pred koncem dirke tudi v skupnem seštevku.

"To je nekaj neverjetnega. Ne govorim o zmagi, ampak o tem, kar smo doživeli tu, o ljudeh, ki so prišli navijati ... Imel sem veliko moči v nogah, ampak tudi pomoč ljudi, ki so mi vlili dodatno moč," je dejal 33-letni Kisovčan v prvi izjavi za Eurosport.

Primož Roglič je v ciljuuuuuu!!! Jaaaaa ???? majica je na ramenih SLOVENCAAAAA!!!!????

Objavil/a Val 202 dne Sobota, 27. maj 2023

Prav veliko se po zmagi ni obremenjeval s tehničnimi težavami, ki so mu skoraj odnesle zmago. "Snela se mi je veriga ... takšne stvari se dogajajo," je mirno dodal za Eurosport.

Roglič, ki je zabeležil 73. zmago v karieri in četrto na Giru, vse je dosegel v vožnji na čas, bo očitno postal prvi Slovenec z zmago v skupnem seštevku Gira. V zadnji, ravninski etapi s ciljem v Rimu ga lahko zaustavi le še padec in poškodba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
siviovcar |  28 .05. 2023 ob  08: 27
Naj mi kdo objasni zakaj so gledalci na sredi ceste in motijo kolesarje jQuery1123008033169962858877_1685255235787?????
zoran13 |  27 .05. 2023 ob  23: 21
Izjemno napeta borba do zadnjih metrov, saj je Primož pokazal, kaj zmore in česa je sposoben, izjemno in neponovljivo...čestitke, polepšal si športno soboto...