PROF. DR. DRAGAN MARUŠIČ O TRAJANJU DRUGEGA VALA: "Kolikor časa gor, toliko tudi dol" (VIDEO)

Koper

Prof. dr. Dragan Marušič se po seriji odmevnih videposnetkov, v katerih je spomladi javnosti ponujal matematične razlage širjenja novega koronavirusa in svoja razmišljanja o tem, kako smo se kot država in družba soočili z njim, v novem prispevku ponuja možne odgovore na vprašanje, ki si ga vsi postavljamo: "Kako dolgo še?"

V osmem prispevku se loteva razlike v odstotku hospitaliziranih obolelih s prvim valom, možnosti trajanja zdajšnjega vala, ponovnih okužb ozdravelih in ugodnega učinka vitamina D pri zdravljenju

Med matematičnimi modeli pa vznikne še iskrena misel: "Zahvala vsem zdravstvenim delavcem v naših bolnišnicah za nesebično požrtvovalnost. In poklon. Nam vsem pa v premislek zaveza k odgovornemu obnašanju, da jim ne bi po nepotrebnem dela še bolj oteževali."

V videoposnetku je omenjeno predavanje dr. Johna Campbella Vitamin D, First clinical trial in matematični model, ki je bil objavljen v reviji Science: Tom Britton, Frank Ball, Pieter Trapman, A mathematical model reveals the influence of population heterogeneity on herd immunity to SARS-CoV-2.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  30 .10. 2020 ob  11: 04
Dr. Marušič, hvala za vaš prispevek.