PROSTORSKA STISKA REŠENA? Država bo sofinancirala novogradnjo izolske zdravstvene fakultete

Izola

Vlada je na današnji dopisni seji podala soglasje k sklenitvi pogodbe o sofinanciranju širitve in obnove objekta Fakultete za zdravstvene vede Univerze v Mariboru. Podala je tudi soglasje k sklenitvi pogodbe o sofinanciranju izgradnje novega objekta za rešitev prostorskih potreb Fakultete za vede o zdravju Univerze na Primorskem.

Z izgradnjo novega objekta za izolsko fakulteto za vede o zdravju se bo lahko po navedbah vlade povečal sprejem študentov in študentk in razpisovanje novih smeri. Novogradnja bo rešila dolgoletno pomanjkanje prostorov in bo omogočila dvig kakovosti pedagoškega in raziskovalnega dela.

V skladu s srednjeročno razvojno strategijo Univerze na Primorskem novogradnja omogoča najmanj 20-odstotno povečanje vpisa na obstoječe programe fakultete in akreditacijo novih študijskih programov s pripravo izhodišč za vzpostavitev študijskega programa medicina na Univerzi na Primorskem.

Vrednost projekta znaša več kot 18 milijonov evrov, financiral se bo s proračunskimi sredstvi ministrstva za zdravje na podlagi zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v slovensko zdravstvo v letih od 2021 do 2031 v predvideni višini 13 milijonov evrov. Projekt se bo financiral tudi s proračunskimi sredstvi ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije v predvideni višini 3,1 milijona evrov in lastnimi viri Univerze na Primorskem v višini dveh milijonov evrov.

Načrtovana je izgradnja večnadstropne nove stavbe s 6000 kvadratnimi metri uporabnih površin na parceli v neposredni bližini Splošne bolnišnice Izola. Lokacija je optimalna tako za fakulteto za vede o zdravju kot tudi za bolnišnico zaradi izkoriščanja sinergijskih učinkov obeh javnih zavodov, so še sporočili z vlade.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  06 .06. 2024 ob  09: 34
-1
A je že rešena? A to obljublja Holob ali Nuzrija? Bwahahahahahahahaahahahahahahahahahahahaha