PROTEST 'OSVOBODITE BRESKVICO': Nasprotovanje pozivom k prepovedi tangic v javnosti (FOTO, VIDEO)

Trendi

Protestniki so se zbrali in izrazili nasprotovanje izjavam Iana Gracea, nekdanjega dobitnika nagrade Gold Coast Volunteer Of The Year, ki je dejal, da se ženske in dekleta, ki nosijo tangice v javnosti, podcenjujejo, poroča news.com.au.

Množice protestnikov v tangicah so razkrivale zadnjice v avstralskem mestu Gold Coast, s čimer so izrazile nasprotovanje pozivom k prepovedi nošenja tangic v javnosti. Protest so poimenovali 'Osvobodite breskvico'.

Grace je svoje skrbi prvič izrazil prejšnji mesec, in sicer v pismu Tomu Tateu, županu Gold Coasta, v katerem je dejal, da ga ženske, ki se v javnosti sprehajajo v tangicah, motijo. Med drugim je navedel primer mlade dame, hodeče v tangicah po pločniku ob glavni cesti. Spredaj je imela najmanjši trikotnik in opaziti je bilo, kako je (tudi) s pogledi (skoraj) izzivala mimoidoče, naj kaj rečejo. Grace meni, da se ženske na tak način zelo ponižujejo in podcenjujejo, saj se predstavljajo kot spolni objekti, nato pa se pritožujejo, ko jih moški vidijo na tak način.

Rebecca Pask, lastnica podjetja za kopalke Barr Body and Swim, je povedala v avstralski jutranji oddaji Today: "Dekleta je treba naučiti, kaj je primerno in kaj ne, vendar se to začne doma. Za Gold Coast nikoli ni bila rešitev popolna prepoved bikinija. Nikoli."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  25 .02. 2024 ob  18: 04
11
Moški v tangicah pa ga ne motijo? Pederčuga!
alfa |  25 .02. 2024 ob  16: 41
za bruhat