PRVE PROMETNE NESREČE NA ZASNEŽENIH CESTAH: Počilo pri Kozini in Razdrtem, trije poškodovani

Kronika

V četrtek ob 19.53 je pred naseljem Petrinje, na zasneženem vozišču, 48-letni voznik povzročil prometno nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti. Izgubil je oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter trčil v osebni avto. Povzročitelju sledi plačilni nalog, v vozilu, v katerega je trčil, pa sta bila voznik in sopotnik lažje poškodovana, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Vse fotografije so simbolične.

Ob 21.07 so imeli koprski policisti opravka z 32-letno voznico osebnega avtomobila, ki je vozila od Razdrtega proti Postojni. Pri tem jo je zaneslo, zato je zapeljala na nasprotni vozni pas in nato trčila v drevo ob cesti. V nesreči se je lažje poškodovala.

Na PU Koper ob prvih nesrečah na zasneženih cestah sporočajo: "Ceste so mokre in poledenele, zato pozivamo vse k skrajno previdni vožnji. In ne pozabite na varnostno razdaljo!"

Pod vplivom alkohola

Ob 18.17 so policisti PU Koper dobili obvestilo, da na izolski obvoznici (smer KoperPortorož) stoji na voznem pasu osebni avto Renault Clio, ki nima prižganih luči in ni označen. Policisti so ugotovili, da je 40-letnemu vozniku avto obstal v okvari. Voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozilu pa je potekla registracija. Avto so policisti zasegli. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,04 mg alkohola/l izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

"Voznike pozivamo, naj vozijo trezni in z ničelno stopnjo alkohola, ker bodo le tako lahko varno vozili in reagirali na množico situacij v prometu," so ob tem poudarili na PU Koper.

Prav alkohol pa je očitno še podžgal spor med znancema, ki sta se ob 22.30 sprla v Luciji. Obema so policisti izdali globo. Eden od njiju se ni hotel umiriti, zato so mu odredili pridržanje do streznitve.

Kradli so in vlamljali

V Matenji vasi pri Postojni je nekdo včeraj popoldan iz odklenjene hiše lastnikom ukradel 4000 evrov.

Ponoči je nekdo vlomil v dva lokala v Izoli. Iz prvega so odnesli več steklenic žganih pijač in paketov različnih znamk cigaret ter dnevni izkupiček. Iz drugega lokala pa so ukradli blagajniški minimum.

V Divači so v zadnjih štirih dnevih vlomili v stanovanjsko hišo in lastnikom odnesli gotovino, zlatnino, računalnik in prenosnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija