RIBIČ V JADRANU UJEL NAJBOLJ NEVARNEGA MORSKEGA PSA: Privlači ga kri, napade tudi človeka (FOTO)

Svet

Lokalni ribič iz Neuma je v sredo ujel sinjega morskega psa. Gre za eno najbolj nevarnih vrst morskega psa, ki doseže hitrost 90 km/h in zraste do teže 150 kilogramov. Poleg tega velja tudi za eno najbolj ogroženih vrst na svetu.

Foto: Hercegovina.info

Kot poročajo bralci portala Hercegovina.info, je ribič ujel mladiča sinjega morskega psa, ki je tehtal 12 kilogramov. Takšni ulovi v Neumu seveda niso pogosti in tudi ne bi smeli biti, saj jih je dovoljeno ujeti samo po naključju, prepovedano pa jih je loviti načrtno ali organizirano.

Sinji morski pes ni redkost v Jadranskem morju. Gre za morske pse, ki živijo v globinah in se zelo redko približajo obali. Če se že približajo obali, je to običajno v zimskih mesecih. Velja za enega najbolj nevarnih morskih psov na svetu in najbolj nevarnega v Jadranskem morju, saj ga tako kot belega morskega psa privlači kri, medtem ko lovi plen, kot so ribe. Napade pa tudi galeba, ki plava na morski gladini, in človeka.

Poleg tega, da se uvrščajo med najbolj nevarne, poleg belega morskega psa, pa veljajo tudi za ene najlepših in najhitrejših morskih psov na svetu. Je izredno hiter in okreten, doseže hitrost od 35 do 90 km/h. Zrastejo od treh do štirih metrov in pol velikosti in tehtajo do 150 kg. Ker se sinji morski pes pogosto znajde kot ulov v ribiških mrežah, veljajo za eno najbolj ogroženih vrst morskih psov na svetu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  03 .05. 2024 ob  21: 33
mako !