ROGLIČ IN EVENEPOEL KMALU V ISTI EKIPI? Jumbo-Visma in Soudal Quick-Step tik pred uradno združitvijo

Svet

Kolesarstvo se pripravlja na prelomno spremembo, saj sta dve izmed najmočnejših ekip, Jumbo-Visma iz Nizozemske (Primož Roglič) in Soudal Quick-Step iz Belgije (Remco Evenepoel), tik pred združitvijo. Ta združitev obeta pretres sveta kolesarstva.

Ekipi Jumbo-Visma, v kateri izstopajo Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Sepp Kuss, ter Soudal Quick-Step z Remcom Evenepoelom, sta tik pred uradno združitvijo, ki je le še vprašanje časa. Govorice o tej združitvi so krožile že več tednov, poroča dpa.

Nova ekipa naj bi dirkala pod imenom Soudal-Visma. Ta združitev je sprožila veliko zanimanje, saj se pričakuje prestope številnih vrhunskih kolesarjev. Jumbo ima trenutno pod pogodbo 27 kolesarjev, Soudal pa 23 za prihodnjo sezono, čeprav je največje dovoljeno število kolesarjev v ekipi 30.

Poleg tega naj bi se Evenepoel, nekdanji svetovni prvak, odločil za prestop v britansko ekipo Ineos. Prav tako Roglič, zmagovalec Gira, ni več zadovoljen s svojo vlogo pri ekipi Jumbo in se ga povezuje z več drugimi ekipami.

 

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  25 .09. 2023 ob  19: 30
Za Rogliča malo prepozno. Je v zatonu.