ROMUN V SEŽANI DELAL ZGAGO V LOKALU: Končal je v priporu, sledi mu izgon iz države

Kronika

V soboto zvečer je v enem od sežanskih lokalov goste nadlegoval in žalil 41-letni državljan Romunije. Ker je bil agresiven in se tudi po prihodu policistov ni umiril, so ga odpeljali v pridržanje, Okrajnemu sodišču v Kopru pa poleg obdolžilnega predloga predlagali še izgon tujca iz države. Sodišče je predlogu policistov sledilo v celoti in Romunu odreklo gostoljubje. Vročekrvnež bo moral iz države. 

Policisti Policijske uprave Koper so sicer v zadnjem vikendu intervenirali v 141 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 422 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in pet tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo šest intervencij. Na območju Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu obravnavali 96 nezakonitih prehodov državne meje.

V petek je v Postojni neznanec iz odklenjenega vozila, parkiranega pred hišo, ukradel smuči, smučarske palice ter torbo s čelado, ščitniki in športnimi copati.

Ob 14.30 so policiste obvestili, da od razcepa Gabrk proti Ljubljani vijuga osebni avtomobil in ogroža druge udeležence v prometu. Policisti so 61-letno voznico ustavili in ji zaradi vijuganja in prepočasne vožnje izdali plačilni nalog, med postopkom pa so še ugotovili, da je vozilu poteklo zavarovanje.V soboto je v garažni hiši v Izoli neznanec z ostrim predmetom namerno poškodoval osebni avtomobil na obeh straneh, zadaj, spredaj in na strehi. Lastniku je povzročil za približno 3000 evrov škode.

Ob 17. uri je pri Ankaranu 39-letnilk zapeljal s ceste. Iz vozila so mu pomagali gasilci, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da ga ima pošteno pod kapo; "napihal" je 0,71  mg/l. Policisti mu bodo napisali enotni obdolžilni predlog za hitrost in vožnjo pod vplivom alkohola.

V Pobegih je nekdo neuspešno poskušal vlomiti v hišo, v nedeljo pa je v Postojni neznanec vlomil v parkiran avtomobil in iz njega ukradel moško denarnico z dokumenti in gotovino.

V Postojni se je neznanec v nedeljo znesel nad stoli in mizami na terasi lokala in lastnikom povzročil za 500 evrov škode.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija