Ronaldo najboljši v Španiji

Portugalski nogometni reprezentant in napadalec madridskega Reala, Cristiano Ronaldo, je dobil priznanje za najboljšega igralca v španski nogometni ligi za leto 2013 po izboru madridskega časnika Marca. Barcelonin zvezdnik, Argentinec Lionel Messi, pa je dobil nagrado za najboljšega strelca lige.

En mesec pred končno odločitvijo, kdo bo najboljši igralec sveta v letu 2013, je Ronaldo še drugič zapored dobil priznanje za najboljšega v Španiji. Lovoriko mu je predal legendarni Realov nogometaš Alfredo di Stefano.

"Trenutno res uživam v uspehih Reala in Portugalske, morda bo to obdobje res najboljše v karieri," je na slavnosti povedal Ronaldo, ki je v tej sezoni dosegel že 17 golov za Real v ligi in osem v ligi prvakov.

Messi je bil za "naj nogometaša" v Španiji proglašen v letih 2009, 2010 in 2011, tokrat pa ga je Marcino uredništvo postavilo na drugo mesto. Argentinec se je moral zadovoljiti z naslovom najboljšega strelca, in sicer za doseženih 46 golov na 32 tekmah.

Najboljši med najboljšimi znan januarja

Nov "spopad" Ronalda in Messija bo na vrsti 9. januarja 2014, ko bo Fifa izbrala še najboljšega nogometaša sveta 2013. Ob njima za lovoriko kandidira še Francoz Franck Ribery iz Bayerna, zadnjega zmagovalca lige prvakov.

Nagrado za najboljšega trenerja španske lige je dobil zdaj že nekdanji Barcelonin strateg Tito Vilanova, Thibaut Courtois iz madridskega Atletica pa je prejel priznanje za najboljšega vratarja.