RUSKE NAJSTNIKE BODO ZAČELI VOJAŠKO USPOSABLJATI: Novost v učnem načrtu za prihajajoče šolsko leto

Svet

Ruski dijaki se bodo lahko v prihodnjem šolskem letu učili, kako upravljati vojaške brezpilotne letalnike in se zoperstavljati napadom z njimi, je po poročanju tujih tiskovnih agencij razvidno iz učnega načrta, ki ga je včeraj objavilo rusko ministrstvo za izobraževanje.

Na spletni strani ruskega ministrstva za izobraževanje je navedeno, da "bodo dijaki spoznali, kako se brezpilotni letalniki (UAV) uporabljajo v boju". Prav tako bodo "izvajali praktične naloge pilotiranja" in se "učili algoritmov za boj proti sovražnim brezpilotnim letalnikom".

Do napovedi ruskega ministrstva o tečaju za uporabo dronov, ki bo na voljo učencem, starim od 15 do 17 let, prihaja v času okrepljenih ukrajinskih napadov z brezpilotnimi letalniki na ruskem ozemlju. Njihova uporaba v vojni v Ukrajini postaja vse bolj ključna.

"Uvedba takšnega programa v šole bo omogočila sistematično pripravo naših državljanov na morebitni spopad s sovražnikom," je novembra lani ob prvih napovedih tovrstnih programov dejal poslanec ruske dume Sergej Mironov, ki je zagovarjal ponovno uvedbo vojaškega usposabljanja za ruske najstnike.

Odkar se je začela vojna v Ukrajini, so ruske oblasti v šolah po vsej državi zagnale obsežno kampanjo za spodbujanje patriotizma.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija